Cara Download Video dari Facebook

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 5:45 PM

Filed Under: ,

Jom Download video dari Facebook..huhu
Sudah pasti anda sekalian sudah mengetahui cara untuk mendownload video dari Youtube..Rasanya,caranya lebih senang..Mana tidaknya,apa yang anda perlu lakukan untuk mendownload video dari Youtube hanyalah dengan mengopy Url video tersebut dan pastekan ditempat yang disediakan..Rasanya jika memerlukan Software untuk mendownload video dari Youtube,anda boleh Downloadnya disini(Klik Sini)

Sibuk je cerita pasal Youtube..haha
Kita abaikan cerita berkenaan dengan Youtube..
Sekarang anda semua berada di Segmen bersama Facebook dimana PKE akan mengajarkan kepada anda cara-cara untuk mendownload video dari sana dengan pantas dan tangkas..
Berbalik kepada keperluan.,PKE memohon maaf ye kepada semua orang kerana apa yang PKE ingin tujukan ini hanya untuk pengguna Firefox sahaja pasal yang bakal korang download ni pun merupakan Plugin Firefox..hi

Sebelum memulakan pelajaran kita pada hari ini,semua murid mesti duduk diam dan senyap ye..

Ehem..ehem..(berdehem sekejap)..

Ok..Langkah kita yang pertama untuk kemajuan pada hari ini ialah dengan mendownload Plug in ini..Senang sahaja,apa yang anda perlu ialah dengan menekan butang dibawah..

Selepas selesai menginstall plug In terbabit,anda pasti akan diminta untuk restart balik browser anda..Lakukan sahaja apa yang disuruhnya..(kan tak ikut kira derhaka pulak)

Kemudian anda Login ke akaun Facebook anda dan cuba mendownload video yang berada diFacebook(Pasti video tersebut pure upload dari Facebook,kalau link memang tak mujarab)..
sebagai contohnya,anda bersiar-siar atau dalam erti kata lain merayap-rayap ke Wall rakan-rakan,tiba-tiba anda mendapati ada satu video menarik di wall beliau..Rugi kalau tak download ni..Tapi nak buat macam mana ye..

Alah..,buat-buat tak nampak pulak..Butang Download akan kelihatan dibahagian bawah video tersebut selepas anda mendownload Plug in ini..tak caye tengok..

Kelihatan dengan jelas seperti diatas


Butang Download Juga akan kelihatan disebelah Tepi atau bawah video jika anda pergi menonton video tersebut di galerinya...Jika paparan diatas tidak jelas.,anda boleh melakukan sesuatu untuk menyebabkan gambar tu besar..(Klik la)Jadi apa tunggu lagi..Download je..Bukan susah pun..

Selesai

Nota:Cuba la test..Mesti seronok..hoho...
Selamat mencuba kepada semua..
(Ingat nak download Video di Facebook susah macam jawab soalan SPM ke..Hi)

2 comments for this post

THUMBS UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

BEST NYAAAAAAAAA!!

Posted on July 21, 2010 at 6:39 AM  

Thanks...

Posted on July 21, 2010 at 7:25 AM  
Related Posts with Thumbnails