Prototaip Notebook Trasparent yang Gempak!!

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 7:34 AM

Filed Under: , ,

Jika hendak diikutkan,lappy ni merupakan gajet yang paling cool sekali yang mampu menarik perhatian sesiapa yang melihatnya.Notebook prototaip ini direka oleh Samsung dan menyediakan skrin paparan bersaiz 14 inci dan transparent(Trasnparent nak sebut dalam bahasa melayu ape ha..)..kira buleh nampak tembus la cam tu..

Menggunakan teknologi OLED (organic light emitting diode) dengan kadar tembusan cahaya di skrin kira-kira 40%,samsung berjaya menonjolkan teknologi yang canggih dan gah yang ditonjolkan dengan cara yang unik dan bergaya..Untuk pengetahuan anda semua,teknologi OLED ini semakin mendapat perhatian para pengusaha Notebook terutama syarikat Samsung dan Sony kerana selain memberi kemampuan kepada Notebook dari segi pencahayaan,penampilan gambar di skrin juga akan kelihatan lebih jelas..Penggunaan tenaga yang rendah dan menjimatkan juga bakal menjadi salah satu faktor yang kukuh untuk pelanggan memiliki gajet ini..

Jom kita Usha dengan lebih lanjut di video ini::




Nota:Ingat nak buat ulasan tentang Filem terbaru.,Twilight saga:Eclipse..Tapi entah la.,tak ada mood pulak..

9 comments for this post

cantik....

Posted on July 11, 2010 at 7:48 AM  
Posted on July 11, 2010 at 11:47 AM  

mmg smart la bro..leh tembus nampak tngn tu..tp macam tak privasi lak..kalau bkak porn kat ofis ..kantoi lak hua hua hua..

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Negara Jutawan Fakir Yang Sebenar"

Posted on July 11, 2010 at 1:52 PM  

Velasrizal dan aqamz:semestinya cantik dan mahal

Pawaka:x ada pkr lain pawaka ni..
pikir dari sudut positik la kalau korang nak macam tu..Leh tengok ramai2 dari pelbagai sudut..x payah pakai screen lcd..hahaha

Posted on July 11, 2010 at 6:28 PM  

da makin canggih teknologi skrg .

Posted on July 11, 2010 at 7:52 PM  

ape daa technology computer baru nak sampai OLED?
kita men paintball ni da slalu sgt nampak marker pakai OLED..
wahahahahahahaha~!!

Posted on July 12, 2010 at 1:56 PM  

Cun la...bila ntah aku akan memilikinya...

Posted on July 14, 2010 at 3:13 PM  

cool gile!

Posted on July 15, 2010 at 9:55 PM  

Tau tak apa..Bila la nak dapat benda yang secool ini..hi

Posted on July 16, 2010 at 1:54 AM  
Related Posts with Thumbnails