Perhatian Kepada Pembaca Blog PKE

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 4:21 PM

comments (3)

Filed Under: ,

Disini saya selaku pemegang hak eksklusif yang memegang password blog ini ingin mengumumkan kepada semua bahawa blog rasmi Pejuang Kesenian Extreme telah bertukar daripada http://pejuang-kesenian-extreme.blogspot.com/ ke http://blog-pke.com.Dengan url yang lebih kacak,pendek dan bergaya,sememangnya sesuailah dengan selera muda mudi dan keadaan semasa.

Dengan itu diharapkan kepada sesiapa yang meletakkan link blog ini di sidebar anda supaya mengupdatekan link blog PKE kepada http://blog-pke.com.Ini bagi memudahkan diri anda untuk berkunjung ke laman blog yang terbaru itu dengan lebih baik.Diharapkan anda terhibur dengan blog yang terbaru.
Jadi kepada pengunjung yang terbaca entri ni supaya membaca pesanan yang ingin disampaikan kepada semua oleh PKE di entri Pesanan.Diharapkan anda kelapangan untuk membacanya.

Pesanan buat pembaca Blog Pejuang Kesenian Extreme

20 Cara menghilangkan tekanan dengan Roommate

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 6:32 PM

comments (9)

Filed Under: ,

Adakalanya tinggal berjauhan dengan keluarga untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang tertinggi sememangnya memberikan tekanan kepada seseorang pelajar.Apatah lagi jika mereka-mereka yang berjauhan ini terdiri daripada anak-anak yang manja.Pasti situasi ini memberikan mereka suatu impak tekanan yang dahsyat.

Ok,untuk melegakan tekanan itu,PKE akan menunjukkan cara bagaimana untuk melegakannya dengan cara memindah tekanan tersebut kepada roommate anda pula.(Tekanan mana boleh hilang,dia kena pindahkan je..hihi)Keberkesanan teknik ini bergantung kepada tahap tekanan anda.Jika tahap tekanan yang dihadapi anda tahap melampau,mungkin apa yang anda buat ini mampu menjadikan roommate anda gila..Begini cara-caranya:

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

SELAMAT MENCUBA!

Nota:Kredit diberikan kepada Yasmine Danny kerana berkongsikan cerita yang menarik ni untuk tatapan semua penduduk planet bumi di FB..Sekurang-kurangnya ia menjadi tatapan santai yang sesuai untuk tontonan umum..hihi

Bila The Panas Dalam Menyanyi-Seperti Babi

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 4:11 AM

comments (19)

Filed Under: , , ,

The Panas DalamMungkin ada diantara anda semua beranggapan tajuk entri ini kedengaran agak kurang ajar dan tidak bertamadun kerana berbentuk seperti makian dan cacian,namun pada dasarnya,inilah hakikat yang sebenar kerana apa yang ditulis ini bukanlah ayat makian mahupun cacian sama sekali,sebaliknya ia merupakan tajuk lagu Seperti Babi nyanyian kumpulan kugiran The Panas dalam Band.

Band yang berasal dari Bandung Indonesia ini merupakan sebuah band yang lahir dari cebisan gerakan muzik Indie yang aktif di seluruh pelusuk dunia.Hanya bermula sebagai gerakan ahli muzik bawah tanah,kini mereka mampu berdiri diatas kaki sendiri kerana ramai peminat diluar sana yang meminati keunikan dan keanehan diri mereka didalam penghasilan muzik dan kata-kata dari lirik lagu.Bagi peminat mereka,penghasilan lirik The Panas Dalam kedengaran seperti jiwa yang bebas,kurang ajar ,lawak,aneh,idealism,pengalaman,dan juga jujur.Ianya seperti penghasilan muzik yang bercampur-campur tanggapan tetapi muziknya enak didengar dan mengasyikkan. Kumpulan ini dianggotai oleh Erwin selaku penyanyi,Nawa Pandal sebagai pemain gitar,Cahya sebagai pemain bass,Roy sebagai pemain drum dan juga Pidi Baiq sebagai penulis lagu.

Berbalik kepada tajuk entri kita pada kali ini,PKE ingin mempersembahkan kepada anda lagu yang tidak senonoh yang dihasil oleh mereka.Lagu ini disertakan sekali link untuk download berserta lirik sekali.Terimalah lagu daripada The Panas Band-Seperti Babi


The Panas Dalam-Seperti Babi

Rambutnya tipis,Jadi gitaris,
Seperti seekor Babi
Pegang biola,bodynya juga,
Seperti seekor Babi
Ehhheiiii heii heiiii…

Vokal kedua,dan harmonika,
Seperti seekor babi,
Anakku terlindung,menjadi ramar,
Seperti seekor babi

Kami semua seperti babi,
Babi berkata mereka seperti kami,

Pegang gitar Bass,pegang pan**tnya,
Seperti seekor babi,
Jadi penyanyi,isterinya tidak ,
Seperti seekor babi

Kalian semua ,pendengar kami
Itulah babi aslii…. Apa komen anda tentang lagu ini.Bagi PKE ini kedengaran agak celaka..haha Dah kutuk pendengar,kemudian kutuk diri sendiri pula.Apa nak jadilah pemuzik sekarang.

Tetapi sejujurnya,PKE terasa jengkel dan dimasa yang sama terasa kagum juga dengan band The Panas dalam ini kerana bagi PKE,mereka amat pandai menggunakan bahasa menyindir walaupun kedengaran agak kasar.(Penilaian tidak termasuk lagu ini). lirik-lirik mereka juga ada yang baik seperti sebuah syair dan penuh dengan sindiran.Kekreatifan mereka ini dapat dibuktikan melalui judul album pertama mereka,The Panas Dalam:Only Ninja Can Stop Me Now..Mereka juga bepegang kepada tagline Argumentum in Absurdum hingga ia menjadi terkenal sehingga sekarang.(PKE pun tak pasti maksudnya)


Nota:dapat lagu ni daripada kawan baik PKE,kemudian membuat siasatan tentang siapa yang menyanyikan lagu ini dan hasilnya… Minta maaflah jika maklumat kurang lengkap.Maklumlah,sumber kurang…Jangan salah faham ye..PKE kagum dengan band ni tetapi tidak meminati mereka.Penggunaan bahasa mereka agak keterlaluan sedikit bagi PKE.

Laman Photo Effect Yang Terbaik!!

Ye selamat datang ke Laman Blog Rasmi Pejuang Kesenian Extreme dimana segala pengetahuan am anda mampu miliki disini.Percuma dan tanpa bayaran.Tanpa yuran langganan dan tanpa duit perlindungan.Tanpa duit faedah dan tanpa entri tanpa faedah.yeh..(minta Maaf)

Bila kita mula berbicara berkenaan mengedit gambar,pasti ramai insan diluar sana yang mengaitkannya dengan Photoshop.Bila cakap tentang photoshop pula,mesti teringat editing gambar.Kiranya ia seperti menjadi satu kemestian dan seolah-olah menjadi satu perisian rasmi yang menjadi pilihan golongan profesional,semi profesional mahupun golongan tidak profesional langsung seperti PKE ini untuk mengedit gambar..hihi.. Kiranya photoshop ini begitu popular sekali bagi golongan seperti photografer,pereka grafik dan sudah semesti para blogger..

Bila kadar pengetahuan tentang penggunaan photoshop rendah,maka jalan alternatif terpaksa dipilih untuk membuat kerja editing dan sudah semesti Photoscape menjadi pilihan.Photoscape ini sebenar perisian yang amat berguna juga lebih-lebih lagi disaat membuat watermark.Segala kerja yang sukar menjadi mudah..Segala kerja yang mudah bertambah mudah.Jadi kesimpulannya disini,Mudah punca kuasa dua ----> (MUDAH) 2
Hihi..Perkara ini dapat dibuktikan dan ditunjukkan kepada anda di entri PKE sendiri iaitu entri

Caranya amat mudah dan bergaya.Apa yang perlu cuma kreativiti sahaja..Namun dinasihatkan disini,berhati-hati ketika mendownload perisian ini diinternet,kerana ada diantaranya mengandungi kod malicious..Jaga-jaga Cik Salmah..

Kita tinggalkan cerita tentang photoshop dan photoscape,kita terus ke topik pokok dan sebenar-sebenarnya iaitu berkenaan Laman web Photo Effect.Apa yang istimewanya laman web ini??
Laman photo effect merupakan laman editing yang memaparkan gambar kita yang diberi kesan khas secara automatiknya tanpa penggunaan satu pun perkakas editing.Kiranya kita pilih gambar yang dikehendaki,kita upload dan terhasillah gambar yang menarik..

Topik ini pernah dibincangkan suatu ketika dahulu di entri 3 Laman Web Photo Effect Terbaik dimana Photofunia,Funphotobox dan Fodey diperkenalkan kepada anda.Ada yang berpuas hati dan ada juga yang sebaliknya.Bagi PKE,perkhidmatan yang disediakan oleh pihak mereka sememangnya memuaskan.Sibuk bercerita berkenaan hal ini,pada kali ini PKE ingin memperkenalkan kepada anda laman Photoeffect yang boleh tahan mengancamnya iaitu laman web Picjoke.com

Laman web ini memang agak terbaik kerana boleh dikatakan setiap bulan bahan photo effect ini diupdate.Malahan laman web ini menyokong 35 bahasa termasuk bahasa Indonesia (Bahasa melayu la tu).Gambar-gambarnya juga agak menarik untuk tatapan anda dan sesuai untuk pelbagai gunaan.Namun disebalik kemudahan yang disediakan,ada juga kelemahannya.Setiap gambar yang dihasilkan oleh anda diwatermark oleh pihak Pickjoke.Ini bermakna anda perlu menghilangkan kesan kotoran ini dengan sendirinya menggunakan photoshop mahupun photoscape.(Apa punya website dah,bagi download tapi letak watermark)
Tapi anda tidak perlu risau,itu masalah kecil sahaja.Tutorial akan diajar melalui video dibawah ini.(Bagi pengguna Photoscape)



Pastikan anda menekan "ALT + Left KLIK" ditempat yang ingin diklon dan tempat yang bakal diklon..

Berikut pula hasil yang PKE dapat setelah menggunakan Picjoke.com ini:

Jadi tunggu apa lagi,jemputlah ke laman web Photo Effect yang terbaik iaitu di

Teacher Shida:Selebriti Youtube Terbaru

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 12:18 AM

comments (11)

Filed Under: , , , , ,

Sejak kebelakangan ini,nama Cikgu Shida menjadi perbualan di laman web perkongsian video Youtube dan di laman Facebook rakan-rakan blogger berkenaan dengan pembikinan video mimingnya yang sangat menghiburkan penonton.Kenalkah anda siapa Cikgu Shida??


Cikgu yang bernama sebenar Roshida Binti Abd Aziz ini merupakan seorang cikgu Bahasa Inggeris yang mengajar di SK Pulau Padang yang terletak di Bota,Perak.Mungkin disebabkan terpengaruh dengan aksi MoyMoy Palaboy atau mendapat ilham daripada video Jojo dan Sinta-Keong Racun menjadikan Cikgu Shida memberanikan diri untuk beraksi didepan kamera dengan bermiming lagu-lagu yang beliau minati.Dengan kata-kata keramat di Channel Youtube yang berbunyi "Kalau suka tengok,kalo tak suka boleh blah!",memang pedih la sehingga menusuk hulu hati..hihi

Bagaimana pula reaksi mereka yang menontonnya??
Seperti biasalah ada penonton yang memberi reaksi yang positif dan ada juga mereka-mereka yang memberi reaksi yang negatif.Bagi PKE pula,reaksi positif diberikan kepada Cikgu kerana memberanikan diri untuk mencuba aksi ini dirumah..hihi..Terasa seperti tidak akan ada cikgu yang berani buat aksi yang sebegini didepan kamera selain daripada Cikgu Shida..SERIUS!!

Berkenaan dengan koleksi video pula,dirasakan masing-masing mempunyai pilihan yang tersendiri.Bagi PKE,video miming Stacy-Pakai buang menjadi kegemaran dan tontonan PKE..hih



Jikalau anda berminat untuk menonton video yang lain,anda boleh menontonnya di Chanel Cikgu Shida @TeacherShida di Youtube.Banyak lagi koleksi miming disana.Bagi mereka yang berminat untuk bersosial pula,anda boleh melayari FanPage Facebook Cikgu Shida di Link berikut:


Nota:Diharapkan anda berpuas hati dengan maklumat yang disediakan.Jenuh juga nak menyelongkar pasal maklumat yang boleh didapati di internet sedikit sangat..hihi
Lagi satu,diharapkan jikalau Cikgu Shida membaca entri blog ini,Cikgu bukalah kembali video di Youtube ini untuk tatapan umum.Susah la bila dah Privatekan video dan perlu log ini untuk menontonnya..Banyak video pun dah didelete.
(Terimalah rayuan daripada salah seorang penonton setia video Cikgu)

Inginkan senarai lain internetainer yang pernah diulas PKE,sila klik link dibawah:


Website Khas Untuk Kaki Gaduh

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 3:26 AM

comments (8)

Filed Under: , , ,

Mungkin ada kesilapan disini dimana jikalau hendak diikutkan,tajuk bagi entri ini ialah "Website Khas untuk Video Gaduh".Tetapi atas dasar penyedap ayat,tajuk "Website Khas untuk Kaki Gaduh" digunakan sebagai pendahulu ayat bagi memberi ruang kepada apa yang bakal diketengah oleh PKE pada entri ini.

Adakah anda kaki Gaduh??
(Jawapannya terletak ditangan anda)
hihi,..

Tidak dapat dinafikan yang setiap insan dimuka bumi ini pernah bergaduh tidak kira melalui cakap mulut,Facebook mahupun didunia realiti.Semuanya pasti pahit bukan..(Gaduh mana ada manis)
Inilah yang ingin dikongsikan oleh PKE pada kali ini iaitu Laman Web Khas yang digunakan untuk mengupload Video gaduh sahaja.Manalah tahu yang anda ini mempunyai koleksi peribadi video pergaduhan yang dashyat yang boleh dikongsi bersama.Kalau tak dapat video yang bunuh orang,pukul sampai lembik pun jadilah...hihi (Jahatnya PKE ni..)

Laman Web yang ingin dikongsikan disini ialah laman Fight In School.
Walaupun namanya pergaduhan disekolah,tetapi ianya hanya sekadar pada nama kerana laman web ini mengalami evolusi dimana video-video selain daripada disekolah juga turut dimuat naik.

http://www.fightsinschool.com/

Selain daripada itu,ada laman web lain yang menyediakan koleksi video pergaduhan

http://www.schoolfightsdump.com/

Malahan,ada laman web yang menyediakan tutorial bagaimana hendak mempertahankan diri ketika pergaduhan.Diterangkan secara terperinci bahagian-bahagian penting yang bakal dan akan jadi sasaran.

Bahagian yang Bakal menjadi sasaran ketika bergaduh

Nota:sekadar hiburan,jangan diambil serius ye..PKE pun sebenarnya cuba untuk mendapat mood yang sebenar setelah bercuti Raya..Adeh


Edit Gambar Raya Anda Dengan Photoscape (Cara Kreatif)

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 8:15 PM

comments (8)

Filed Under: , ,


Semakin hari semakin sukar untuk memisahkan Hari Raya yang mulia ini dengan Kamera.Dimana sahaja mereka-mereka yang menyambut Hari Raya wujud,disitu jugalah juga wujudnya Kameralah yang ditugaskan untuk merakam detik-detik yang indah itu.Senang cerita,kamera diberi tanggungjawab yang besarlah untuk menangkap gambar yang terbaik.Tetapi,selepas itu...

Selepas itu,ia sudah menjadi tanggungjawab anda untuk mencantik gambar tersebut sama ada anda ingin mengubah pencahayaannya,rupanya atau sebagainya.Terpulanglah sama kamu.Seperti biasalah,banyak perisian pengeditan gambar yang tersedia di internet ini.Apa yang anda perlu buat cuma memilih yang terbaik sahaja.Dan bagi yang sudah biasa pula,Photoscape juga yang menjadi pilihan dihati disebabkan aturcara yang mudah dan ringkas.

Adakah anda kenal Zahir,rakan yang diceritakan PKE di entri Lelaki Misteri di Gunung Ledang dimana PKE dan dia turut menjejakkan kaki kesana(Gunung Ledang).Di hari Raya ini,dia telah mengubah gambar hanya menggunakan photoscape yang menyerlahkan lagi kreativiti beliau.Anda ingin melihat hasilnya.Lihatlah Gambar dibawah:

Ni gambar lelaki bernama Zahir (Kalau nak berkenalan Klik sini)Belakangnya tett..Identiti dirahsiakan (padahal kurang kenal)



Ini pula komik ringkas yang dihasilkan Zahir.Hanya menggunakan photoscape.Ingat,jika anda ingin melihat komik ini dengan lebih jelas,anda boleh klik gambar untuk tumbesaran maksimum hasil suntikan Calsiyum.hi

Jadi itulah sahaja cerita yang mampu aku tulis sempena raya ni..Maklumlah kesibukan hari yang istimewa ini membantutkan idea.Jadi kepada sesiapa yang teringin untuk memilihi Photoscape ini,anda boleh downloadnya disini ye..


Nota:Terasa bosan pula dihari raya ketika suasana santai.Facebook kurang orang,trafik blog pun kurang..umm..Ada juga Fan Page yang bercuti selama seminggu lagi..Hari raya kena kerja..ahh.,bosan

Siapa Tak Baca Tak Boleh Raya!!

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 9:33 PM

comments (14)

Filed Under:

Sudah hampir genap sebulan kita berpuasa dimana bulan Syawal semakin hampir datang kemari dan bulan Ramadhan pula semakin berlalu pergi.Semoga hari-hari yang dilalui sepanjang bulan Ramadhan ini memberi pelbagai manfaat kepada kita semua baik yang tua mahupun muda.Sememangnya bulan ramadhan mempunyai keistimewaannya yang tersendiri yang hanya boleh didapati dibulan tersebut dan kita pasti akan merinduinya.Namun yang pasti,Kerinduan di bulan ramadhan itu pasti akan diubati dengan cahaya kegembiraan di bulan syawal.Lebih-lebih lagi kelibat pak Cik yang glamour setiap kali menyambut bulan baik ini pasti akan muncul dikaca tv..(rindu la pak cik)hii..

Yang pertama sekali,PKE yang dilantik selaku pemilih sah blog ini (lantik diri sendiri) ingin memohon maaf kepada semua rakan-rakan blogger,rakan-rakan sekerja dan seangkatan dengannya,mereka-mereka yang pernah disakiti oleh PKE,mereka-mereka yang terasa dengan penulisan PKE,mereka-mereka yang sentiasa memberi sokongan kepada PKE,mereka-mereka yang aktif di page facebook PKE,dan mereka-mereka yang tak ada buat salah dengan PKE..hi

Kepada semua pembaca blog ini baik yang visible reader mahupun silence reader,PKE ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kerana sudi membaca blog yang tidak seberapa ini.Selamat Hari Raya diucapkan kepada anda semua.Maaf zahir dan batin..

Mari kita semua mengimbau kembali nostalgia di Hari Raya,kehangatannya pasti akan dirai dengan dendangan lagu-lagu raya yang memang menusuk kalbulah katakan.Tapi tidakkah anda berasa bosan dengan dendangan lagu yang hampir sama saban tahun.Terus terang PKE katakan,hampir bosan sampai tahap gaban.Manalah taknya,balik-balik lagu dendang perantau(P.Ramlee),Selamat Hari Raya(saloma),ku pohon restu ayah bonda (Mamat Exist) dan pelbagai jenis lagi lagu yang agak membosankan..(sangat bosan)..

kelihatannya lagu-lagu raya yang baru amat jarang sekali kedengaran di corong-corong radio.Adakah lagunya tidak best atau dalam erti kata lain,lagunya tidak sedap.Berkenaan dengan hal itu,mungkin ada benarnya,mungkin juga tidak..Apa pandangan anda???
Bagi blogger Ariff Shah,beliau sudah mengeluarkan pandangan beliau di entri Lagu Raya dulu dulu juga yang best yang beliau merasakan yang lagu dulu-dulu lebih sedap didengar..
Kenyataan itu tidak dapt dinafikan kerana PKE sendiri membesar dengan lagu-lagu ini.Cuma ada benda yang PKe cuba pertikaikan,punyalah banyak lagu lama-lama yang sedap didengar,apa pasal la lagu yang sama juga dimainkan setiap tahun..Balik-balik lagu tu,balik-balik lagu tu..kan banyak lagu lain..

Berkenaan lagu-lagu baru pula,ramai cakap yang lagu baru kurang memikat.Kurang jiwa dan kurang kekayaan bahasa yang diterapkan didalam lirik.Memang betul pun.Tapi kita harus ingat,kebanyakan lagu sememangnya begitu,tapi bukan semua.Ada lagu yang sedap didengar dan besar kemungkinan mampu kekal selamanya(evergreen)..Lagu yang PKE maksudkan ialah Lagu Bondaku yang jauh dimata hasil nyanyian Kristal.Kita dengar dengan teliti dengan lenggok lagunya,sangat sedap didengar.Versi Rock lagi..Ada sesiapa nak Komen??



Kristal-Bondaku Yang Jauh Dimata
Download Lagu Ini

Jadi kepada sesiapa yang hendak mendengar lagu raya yang baru mahupun lama tetapi jarang didengar,anda boleh memuat turunnya disini.Daripada kebosanan dengar lagu raya yang sama,apa kata kita layan lagu raya yang lain.Walaupun ada lagu yang biasa didengar,anggap sahaja kita klafisikasikan ia sebagai lagu best:

Jalil Hamid-Raya
Download
Jalil Hamid : Dendang Hari Raya
Download

Jamal Abdillah & Saleem-Lambaian Aidilfitri
Download

Hattan-Selamat Datang Sayang
Download

Spider:Rindu raya
Download

Sharifah Aini - Nostalgia Aidilfitri
Download

Nota:Masih mencari lagu raya irama Hip hop yang best..hi

Jangan Bermain Ketika Cikgu Mengajar,Jika Tidak!!

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 6:12 PM

comments (5)

Filed Under: , ,

"Ketika Cikgu mengajar dikelas,murid-murid dikehendaki diam!!"
Itulah kata-kata yang biasa diucapkan oleh kebanyakan cikgu-cikgu yang mengajar PKE disekolah suatu ketika dahulu.Bagi mereka,tumpuan ketika pembelajaran sangat penting bagi meningkatkan kefahaman didalam sesuatu mata pelajaran.Jadi,jika tahap pemahaman didalam mata pelajaran itu tinggi,peratusan untuk lulus didalam peperiksaan juga tinggi..

PKE hanya merenungkan sahaja kembali kenangan yang dilalui dizaman persekolahan suatu ketika dahulu.Bila hendak difikirkan kembali,bermacam-macam ragam cikgu yang PKE jumpai.Ada yang sporting dan ada juga yang sebaiknya.Yang pasti,PKE sememangnya bersyukur kerana belajar dengan cikgu-cikgu yang kebanyakannya memang sporting dan best..hi

Pernah anda semua terfikir,apa yang bakal terjadi jika kita bermain-main dikelas ketika cikgu sedang mengajar dan secara kebetulannya juga,Cikgu itu sememangnya garang tahap gaban.Mesti secara manualnya anda akan mula terfikir dan terbayangkan cikgu-cikgu yang garang disekolah anda suatu ketika dahulu.Entah apalah tindakan yang bakal dia lakukan kepada anda jika anda bermain-main ketika dia sedang mengajar.Cuba saksikan video ini,mungkin ini agaknya perkara yang mungkin cikgu anda bakal lakukan jika anda bermain-main ketika dia sedang mengajar:



Kalau macam inilah cikgunya,silap hari bulan cikgu ini bakal menjadi Bintang paling popular di Malaysia kerana menghiasi ruangan muka depan akhbar-akhbar utama dan juga blog di Malaysia.memang terkenal habis..Mungkin juga tahap popularnya juga bakal mengalahkan Siti Nurhaliza dan juga Namewee..hi

Siapa Tahu

Voguelicious:PussyCat Dolls Versi Lelaki

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 9:35 PM

comments (10)

Filed Under: ,

Kenalkan anda dengan mereka??
Kepada sesiapa yang masih tidak mengetahui,mereka ini merupakan Penari Gay dan lembut yang berasal dari Singapura..Ahli kumpulan penari ini terdiri daripada mereka-mereka yang berumur 14-22 tahun dan secara terang terangan mengakui bahawa mereka ini Gay!!..Mengakui juga kecintaan mereka terhadap seni tarian menyebabkan mereka digelar di Singapura sebagai Male Pussycat Dolls kerana aksi mereka ketika menari ala2 menggoda gitu..(uwek..,muntah jap)

Kumpulan Voguelicious ini mula ditubuhkan sejak 2007 setelah ada diantara mereka tamat sekolah.Bagi mereka,sekolah menengah itu adalah penjara kerana mereka masih terikat dengan undang-undang sekolah yang mengkehendaki mereka supaya berpakaian seperti lelaki.Malahan,teori yang dinyatakan oleh mereka itu sendiri yang mereka ini sebenarnya mempunyai jiwa perempuan yang terperangkap didalam tubuh lelaki.Oleh sebab itu selepas menghabiskan pengajian di peringkat menengah,mereka mula memakai pakaian perempuan dan kasut tumit tinggi.Walaupun hampir setiap kali dicemuh kerana berwatakan seperti perempuan,mereka beduli apa,janji pakai baju...Ish..ish..ish
Bukan itu sahaja,salah seorang daripada ahli mereka bernama Luke Idham juga menyatakan yang dia tidak ingat kali terakhir dia berpakaian lelaki..

Macam-macam la pula ragam manusia pada zaman sekarang.Jika anda ingin melihat lagak mereka menari ala-ala Pussycat Dolls tu,anda boleh menonton video dibawah ini..



Sudahkah anda menonton video diatas??
Apa pandangan anda??

Bagi PKE,hal ini sangat memalukan diri PKE sendiri sebagai seorang melayu yang melihat anak melayu ini (walaupun bukan dari Malaysia) berkelakuan sangat menjengkelkan..Lagak pondan seperti ini,apalah yang kamu semua dapat...
Malahan,mengaku secara terang terangan yang kamu ini sebagai Gay??
WHat The Hell??
Bukankan tuhan itu telah mencipta makhluk didunia ini secara berpasangan..

Siang dengan malam..
Jantan dengan betina..
Panas dengan sejuk...
Lelaki dengan Perempuan..

Jadi buat apalah nak syok dengan orang yang sama spesis..Benda sama je..(maksud mendalam ni)

Diharapkan ahli kumpulan ini mendapat petunjuk sempena ramadhan ini agar mereka sedar dengan kesilapan yang mereka lakukan yang jauh menyimpang dari landasan sepatutnya..

"Jadi Renung-renungkan,dan selamat beramal"

Nota:Dikhabarkan ada diantara ahli Voguelicious ini merupakan blogger yang aktif juga..


Blackshot WallHack For Sale

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 12:55 AM

comments (7)

Filed Under: , ,

Maaflah jika entri pada kali ini hanya menarik perhatian para Gamer diluar sana sahaja.Maklumlah,boleh dikatakan hampir 80% daripada 100% pemilik pc diluar sana menjadikan game di PC sebagai hiburan buat diri mereka ketika menghadapi masalah kekusutan yang kronik..Jadi PKE disini hanya sekadar memperkenalkan permainan ini kepada anda..

Jika melihat pada gambar diatas ini,sudah pasti anda mengenali game ini yang berjaya memikat jiwa anak muda untuk menjadi ketagih kepadanya iaitu Blackshot Online..(kalau korang tak kenal pun,kat atas tu ada tulis Blackshot,kira kenal la tu.,hihi)
Garena dengan Blackshot memang tidak dapat dipisahkan kerana garena itu sendiri terkenal diseluruh Malaysia sebagai Platform Game..Jadi,disenangkan cerita,Blackshot merupakan salah satu game online yang disediakan oleh pihak Garena yang boleh dimainkan secara percuma sahaja oleh semua pemegang akaunnya...

Jadi kepada semua peminat dan gamer untuk Game Blackshot,PKE ingin membuat tawaran yang menarik kepada anda semua..Disini PKE ingin memperkenalkan kepada anda Software yang berguna untuk anda bermain Blackshot untuk menjadi Waller..

Apa itu Waller?
Waller itu ialah mereka-mereka yang bermain WallHack..Kiranya main tipulah kerana nampak musuh menembusi dinding..jadi kemungkinan untuk anda menang itu tinggi ye..kejayaan untuk anda menang itu mungkin tinggi jika anda memakai software Wallhack ini ditemani kegunaan senjata HK416..Mesti mengancam punye..

Aksi Bersama HK416

Berkenaan dengan waller ini pula,ia sebenarnya versi terbaru yang berjaya melepasi sistem keselamatan Game..Malahan tidak sukar untuk digunakan berbanding software waller terdahulu yang lebih leceh kerana terpaksa memadam laman web Garena terlebih dahulu sebelum mengaktifkan perisian tersebut..Lagipun,waller ini memang tidak memeningkan kepala anda..

Amacam..Berminat??

jika anda kurang mahir untuk menggunakan perisian ini,usah khuatir..tutorial akan die-mel ke alamat e-mel anda disamping juga disediakan link untuk mendownload perisian Wallhack mtersebut yang hanya sah selama 24 jam sahaja..

Tetapi perisian tersebut bukan free la beb..Kena la bayar.,bayaran yang dikenakan sangat berpatutan iaitu sebanyak RM10 Ringgit sahaja..Jika anda berminat,anda boleh menempahnya melalui e-mel rasmi PKE iaitu ::

blog.pke@gmail.com

Nota:ketika entri ini ditulis,Wall Hack ini masih boleh digunakan tanpa sebarang halangan.Diingatkan kepada anda yang GM Blackshot sentiasa mengupdate sistem..Jadi sebelum pembayaran dilakukan,PKE akan memastikan Perisian ini boleh digunakan..Status waller ini juga akan dinyatakan dibawah ini..Jika wallHack ini tidak boleh digunakan lagi,paparan "Tidak Boleh Digunakan" akan terpapar di status bawah..terima Kasih


MoyMoy Palaboy:Jadi Ikon Di Filipina Disebabkan YouTube

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 11:50 PM

comments (5)

Filed Under: , ,

Ketika PKE menulis entri ini,PKE berasa sangat terganggu dengan video dari mereka ini..Buka satu video,teringin nak buka satu video lagi..Ades,hahaha..Disini PKE ingin memperkenalkan kepada anda Internetainer yang berasal dari Filipina ini yang menggelarkan diri mereka ini sebagai Moymoy Palaboy.Mungkin ada diantara anda yang sudah mengenali mereka ini dan ada juga yang belum..Jadi PKE akan memberi sedikit penerangan mengenai mereka.

Moymoy Palaboy ini merupakan kumpulan duo yang terdiri daripada James Ronald a.k.a Moymoy dan Rodfil a.k.a Rodfil (sama je) yang berasal daripada bandar Pasay,Filipina.Mereka ini merupakan internetainer yang mula menjadi terkenal melalui Youtube dimana mereka menyanyikan sesebuah lagu dengan cara lip sync a.k.a Miming..Mereka berdua ini merupakan adik beradik yang bersama-sama mengupload video miming tersebut di youtube sejak tahun 2007.

Kesportingan mereka ini berjaya menarik ramai penonton dari seluruh dunia untuk menonton video mereka sehingga mencecah 5 juta hit disamping 130 000++ orang yang melanggan chanel Youtube mereka..Malahan,video yang dibuat mereka ini berjaya menarik perhatian mereka-mereka yang bukan sahaja dari Filipina tetapi turut juga diminati mereka-mereka yang berasal dari Amerika dan Mexico..Malaysia juga tidak terkecuali.

Bagi PKE pula,PKE mula mengenai mereka setelah melawati Youtube untuk mencari video lagu paling bodoh didalam sejarah peradapan manusia iaitu video Serangga Pilihan..haha
Ketika PKE mendengar lagu serangga pilihan tersebut,PKE terlihat video sesat mereka ini di suggestions list di Youtube yang bertajuk Volare..Tapi harap maaf la ye pasal video tersebut sudah tidak wujud lagi di Youtube disebabkan diban akibat masalah Hak Cipta..Malahan mereka bergelumang dengan masalah ini yang tidak berkesudahan..Disebabkan itu mereka mula membuka Page di Facebook dan mula membina laman web mereka sendiri.Jika anda ingin melihat aksi mereka ini,anda boleh menonton video ini::



Punya la khusyuk rakam video sampai mak cik diorang yang seksi pun turut terakam sekali,haha...Jika anda meminati untuk menonton lebih banyak video,anda boleh melayari Laman-laman berikut:

Chanel Moymoy Palaboy di Youtube
Page Facebook Moymoy Palaboy
Laman Web Moymoy Palaboy

Nota:Ini merupakan internetainer daripada Filipina..Jika anda berminat untuk melihat Internetainer dari Amerika(Rhett dan Link),sila tekan link ini.Internetainer dari Malaysia pula(Anas Tahir),sila klik sini.


Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang ke 53

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 5:54 AM

comments (9)

Filed Under: , ,


Sedar tak sedar,tarikh 31 Ogos semakin lama semakin hampir tiba.Kita sebagai warga semenanjung seharusnya bersyukur kerana diberi keamanan dan kesejahteraan hasil daripada kemerdekaan yang dikecapi setelah berhempas pulas nenek moyang kita memperjuangan kemerdekaan .

Ketika aku menonton Buletin Utama diTV 3 dan berita jam 8 diTV1,pihak pemberita ada mengulas hal berkenaan sikap para penduduk semenanjung yang tidak menunjukkan semangat patrotisme mereka seperti tahun-tahun terdahulu yang mengibarkan Jalur Gemilang di Bangunan-bangunan,rumah-rumah mahupun kenderaan persendirian mereka.Sikap ini amat mengecewakan diri PKE sendiri yang merasakan bahawa semangat patrotisme dikalangan rakyat Malaysia semakin suram.Malahan,sikap tidak sedar diri itu semakin meruncing ditempat PKE sendiri dimana dari semalam,kelihatan hanya 4 buah kenderaan sahaja yang PKE jumpai yang memasang bendera malaysia dikenderaan mereka,yang lain haram..

Jadi apa kata Kita tunjukkan rasa sayang kepada negara kita dengan hanya mengibar bendera Malaysia dirumah yang sedia indah tu.Manakala kepada para blogger pulak,sudi-sudilah meletakkan bendera Malaysia di sidebar blog anda sebagai tanda kita sedang meraikan ketibaan hari yang paling bermakna didalam sejarah penubuhan negara yang tercintai ini.Meletakkan sehingga 31 Ogos 2010 rasanya tidak memberi kesan yang besar kepada masa loading blog anda.Jadi tunjukkan sebagai tanda sokongan dan mulakan sekarang..Yeah..
(PKE tak letak di sidebar,PKE letak dibawah Header terus)

******

Sebenarnya untuk menyambut hari kemerdekaan ini bukanlah sekadar menyambut hu ha hu ha sahaja, sebaliknya sambutan itu mestilah dengan penuh pengertian dengan menghayati kesan sejarah itu sendiri..Jika kita sendiri tidak memahami sejarah,maka terjadilah konsert-konsert yang merosakkan nilai sambutan tersebut..Cara tu salah..

Pengajaran dan pembelajaran sejarah itu sememangnya penting..Dengan sejarah anda akan mempelajari kesilapan pemimpin-pemimpin yang terdahulu supaya kesilapan tersebut tidak diulangi dimasa akan datang ..Tanpa disangka,jika anda mempelajari sejarah,anda pasti akan lebih menghargai kemerdekaan yang kita kecapi kerana tanpanya,keamanan tidak akan dapat dikecapi seperti sekarang..Sebab itu PKE ada menulis entri mengenai Kepentingan Sejarah suatu ketika dahulu..

Jika anda memahami sejarah,anda pasti akan mempersoalkan kebanyakan statement mereka-mereka yang menyatakan bahawa 31 OGOS 1957 merupakan tarikah kemerdekaan Malaysia..Bila masa pulak Malaysia merdeka pada 31 Ogos 1957??

Jika hendak diikutkan,penubuhan Malaysia yang sebenar ialah pada tarikh 16 september 1963 dimana sabah dan sarawak turut bergabung.Jadi 31 Ogos itu sebenarnya tarikh dimana tanah melayu sahaja yang merdeka,bukan Malaysia,.Disebabkan itulah mereka2 kaum peribumi sabah dan sarawak merasa terkilan untuk menyambut Hari Kemerdekaan ini kerana tarikh tersebut tidak memberi makna kepada mereka..Jadi mulai tahun lepas tahun 2009,16 September telah diisytiharkan sebagai Hari Malaysia..Keputusan itu sememangnya adil untuk semua.

Tahukah anda tentang sejarah penting 31 Ogos ini..Jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut,anda boleh melayari laman Wiki dan Laman MalaysiaMerdeka yang menyediakan penerangan dengan lebih jelas.Lagipun anda mesti teringin untuk menonton siaran dimana Tunku mengiystiharkan kemerdekaan bukan..Jadi jom saksikan video ini::


Cuba gambarkan perasaan Pak Cik dan Mak Cik-makcik yang berada di Stadium tersebut.Perasaan mereka-mereka yang berada di Stadium tersebut tidak kira tua mahupun muda..Pasti menitis air mata setelah mendengar Tunku Abdul Rahman berteriak MERDEKA!!!
Terasa usaha dan penat lelah mereka menuntut kemerdekaan tidak sia-sia..Dengar cerita,perempuan-perempuan ditanah melayu terpaksa bergadai emas semata-mata untuk menampung Tunku dan sekutunya pergi ke England untuk menuntut kemerdekaan..

Kesimpulannya disini,kita harus bersyukur dengan nikmat yang diberi ini.Mungkin majlis doa selamat dapat diadakan di masjid-masjid diseluruh negara pada 31 Ogos sebagai tanda kesyukuran kita kepada tuhan diatas nikmat yang diberi ini..

1 Malaysia:Menjana Transformasi

Nota:Terasa bangga kerana sempat belajar dengan Cikgu Arbaiyah,Cikgu sejarah yang terbaik di Muar..(mungkin juga Johor) kerana dengan beliaulah,subjek sejarah aku dalam SPM dapat A


Related Posts with Thumbnails