MoyMoy Palaboy:Jadi Ikon Di Filipina Disebabkan YouTube

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 11:50 PM

Filed Under: , ,

Ketika PKE menulis entri ini,PKE berasa sangat terganggu dengan video dari mereka ini..Buka satu video,teringin nak buka satu video lagi..Ades,hahaha..Disini PKE ingin memperkenalkan kepada anda Internetainer yang berasal dari Filipina ini yang menggelarkan diri mereka ini sebagai Moymoy Palaboy.Mungkin ada diantara anda yang sudah mengenali mereka ini dan ada juga yang belum..Jadi PKE akan memberi sedikit penerangan mengenai mereka.

Moymoy Palaboy ini merupakan kumpulan duo yang terdiri daripada James Ronald a.k.a Moymoy dan Rodfil a.k.a Rodfil (sama je) yang berasal daripada bandar Pasay,Filipina.Mereka ini merupakan internetainer yang mula menjadi terkenal melalui Youtube dimana mereka menyanyikan sesebuah lagu dengan cara lip sync a.k.a Miming..Mereka berdua ini merupakan adik beradik yang bersama-sama mengupload video miming tersebut di youtube sejak tahun 2007.

Kesportingan mereka ini berjaya menarik ramai penonton dari seluruh dunia untuk menonton video mereka sehingga mencecah 5 juta hit disamping 130 000++ orang yang melanggan chanel Youtube mereka..Malahan,video yang dibuat mereka ini berjaya menarik perhatian mereka-mereka yang bukan sahaja dari Filipina tetapi turut juga diminati mereka-mereka yang berasal dari Amerika dan Mexico..Malaysia juga tidak terkecuali.

Bagi PKE pula,PKE mula mengenai mereka setelah melawati Youtube untuk mencari video lagu paling bodoh didalam sejarah peradapan manusia iaitu video Serangga Pilihan..haha
Ketika PKE mendengar lagu serangga pilihan tersebut,PKE terlihat video sesat mereka ini di suggestions list di Youtube yang bertajuk Volare..Tapi harap maaf la ye pasal video tersebut sudah tidak wujud lagi di Youtube disebabkan diban akibat masalah Hak Cipta..Malahan mereka bergelumang dengan masalah ini yang tidak berkesudahan..Disebabkan itu mereka mula membuka Page di Facebook dan mula membina laman web mereka sendiri.Jika anda ingin melihat aksi mereka ini,anda boleh menonton video ini::



Punya la khusyuk rakam video sampai mak cik diorang yang seksi pun turut terakam sekali,haha...Jika anda meminati untuk menonton lebih banyak video,anda boleh melayari Laman-laman berikut:

Chanel Moymoy Palaboy di Youtube
Page Facebook Moymoy Palaboy
Laman Web Moymoy Palaboy

Nota:Ini merupakan internetainer daripada Filipina..Jika anda berminat untuk melihat Internetainer dari Amerika(Rhett dan Link),sila tekan link ini.Internetainer dari Malaysia pula(Anas Tahir),sila klik sini.


5 comments for this post

baru tgk satu dah kelakar.aduhaii:)))

Posted on August 23, 2010 at 4:49 AM  

nama xkenal
tp video tu ku ingat
hehe

Posted on August 23, 2010 at 7:59 AM  

kelakar betul video tu.. nama pun nak sama playboy dah..hehe

Posted on August 23, 2010 at 3:53 PM  

dalam 130 000++ subscriber tu saya salah sorangnya..heehee

Posted on August 28, 2010 at 3:06 PM  

Faizal:diorg ni memang kelakar pun..

joegrimjow:video ni memang top pun..

Mr.Z:memang la kelakar..diorg pun dah terkenal dah skg..

Fina:Ye ke..same la kita..hi

Posted on August 28, 2010 at 11:26 PM  
Related Posts with Thumbnails