Teacher Shida:Selebriti Youtube Terbaru

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 12:18 AM

Filed Under: , , , , ,

Sejak kebelakangan ini,nama Cikgu Shida menjadi perbualan di laman web perkongsian video Youtube dan di laman Facebook rakan-rakan blogger berkenaan dengan pembikinan video mimingnya yang sangat menghiburkan penonton.Kenalkah anda siapa Cikgu Shida??


Cikgu yang bernama sebenar Roshida Binti Abd Aziz ini merupakan seorang cikgu Bahasa Inggeris yang mengajar di SK Pulau Padang yang terletak di Bota,Perak.Mungkin disebabkan terpengaruh dengan aksi MoyMoy Palaboy atau mendapat ilham daripada video Jojo dan Sinta-Keong Racun menjadikan Cikgu Shida memberanikan diri untuk beraksi didepan kamera dengan bermiming lagu-lagu yang beliau minati.Dengan kata-kata keramat di Channel Youtube yang berbunyi "Kalau suka tengok,kalo tak suka boleh blah!",memang pedih la sehingga menusuk hulu hati..hihi

Bagaimana pula reaksi mereka yang menontonnya??
Seperti biasalah ada penonton yang memberi reaksi yang positif dan ada juga mereka-mereka yang memberi reaksi yang negatif.Bagi PKE pula,reaksi positif diberikan kepada Cikgu kerana memberanikan diri untuk mencuba aksi ini dirumah..hihi..Terasa seperti tidak akan ada cikgu yang berani buat aksi yang sebegini didepan kamera selain daripada Cikgu Shida..SERIUS!!

Berkenaan dengan koleksi video pula,dirasakan masing-masing mempunyai pilihan yang tersendiri.Bagi PKE,video miming Stacy-Pakai buang menjadi kegemaran dan tontonan PKE..hih



Jikalau anda berminat untuk menonton video yang lain,anda boleh menontonnya di Chanel Cikgu Shida @TeacherShida di Youtube.Banyak lagi koleksi miming disana.Bagi mereka yang berminat untuk bersosial pula,anda boleh melayari FanPage Facebook Cikgu Shida di Link berikut:


Nota:Diharapkan anda berpuas hati dengan maklumat yang disediakan.Jenuh juga nak menyelongkar pasal maklumat yang boleh didapati di internet sedikit sangat..hihi
Lagi satu,diharapkan jikalau Cikgu Shida membaca entri blog ini,Cikgu bukalah kembali video di Youtube ini untuk tatapan umum.Susah la bila dah Privatekan video dan perlu log ini untuk menontonnya..Banyak video pun dah didelete.
(Terimalah rayuan daripada salah seorang penonton setia video Cikgu)

Inginkan senarai lain internetainer yang pernah diulas PKE,sila klik link dibawah:


11 comments for this post

pergh nanti2 aku review. hahah leh masuk list artis utube aku nieh!

Posted on September 28, 2010 at 12:44 AM  

di zaman kemajuan FB nih, semua orang boleh jadi penghibur, semua org boleh glamour

Posted on September 28, 2010 at 1:23 AM  

hehe, youtube is the next big thing.. haha!

Posted on September 28, 2010 at 4:43 AM  

aku da tengok semalam.punyalah lawak gila..

*tang hidung tu,hehehehehehe

actually ada pro n cons gak wat mcm ni.buat cikgu shida, u are really someone yg high in confidence level!

Posted on September 28, 2010 at 7:19 AM  

dah glemer cikgu ni skrg kan..

5 Jenis Wanita Yang Di Takuti Lelaki

Posted on September 28, 2010 at 5:51 PM  
Anonymous

hahaha...... memang lawak gua sempat save nk tunjuk pd anak2 murid...

cikgu swasta

Posted on September 28, 2010 at 7:05 PM  

steady cikgu tu..dimensi baru ni hehehe

Posted on September 28, 2010 at 10:35 PM  

cekgu nieh aku respect gile
n nieh la satu satunyewh sikap masyarakat melayu
bkn nk sprt ape yg kite lakukn
yg taw kondem org jewh tnpa tgk diri sdri
atleast cekgu nieh berani n make samothing new for us to laugh :)

btw sorry kalo terasa oke
nieh pndgn aku jewh
oke:)
keep sprt our own religion

Posted on September 29, 2010 at 12:45 AM  
Anonymous

tu baru you tube....belum I tiup lagie...mengancam..

Posted on September 29, 2010 at 9:11 AM  

baru sahaja update pasal ni hehe..

New Entry "Nasihat Kepada Cikgu Shida's"

Posted on September 30, 2010 at 5:35 PM  

saya suke cikgu shida!! sempoi~!!

Posted on October 2, 2010 at 8:58 AM  
Related Posts with Thumbnails