Edit Gambar Raya Anda Dengan Photoscape (Cara Kreatif)

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 8:15 PM

Filed Under: , ,


Semakin hari semakin sukar untuk memisahkan Hari Raya yang mulia ini dengan Kamera.Dimana sahaja mereka-mereka yang menyambut Hari Raya wujud,disitu jugalah juga wujudnya Kameralah yang ditugaskan untuk merakam detik-detik yang indah itu.Senang cerita,kamera diberi tanggungjawab yang besarlah untuk menangkap gambar yang terbaik.Tetapi,selepas itu...

Selepas itu,ia sudah menjadi tanggungjawab anda untuk mencantik gambar tersebut sama ada anda ingin mengubah pencahayaannya,rupanya atau sebagainya.Terpulanglah sama kamu.Seperti biasalah,banyak perisian pengeditan gambar yang tersedia di internet ini.Apa yang anda perlu buat cuma memilih yang terbaik sahaja.Dan bagi yang sudah biasa pula,Photoscape juga yang menjadi pilihan dihati disebabkan aturcara yang mudah dan ringkas.

Adakah anda kenal Zahir,rakan yang diceritakan PKE di entri Lelaki Misteri di Gunung Ledang dimana PKE dan dia turut menjejakkan kaki kesana(Gunung Ledang).Di hari Raya ini,dia telah mengubah gambar hanya menggunakan photoscape yang menyerlahkan lagi kreativiti beliau.Anda ingin melihat hasilnya.Lihatlah Gambar dibawah:

Ni gambar lelaki bernama Zahir (Kalau nak berkenalan Klik sini)Belakangnya tett..Identiti dirahsiakan (padahal kurang kenal)



Ini pula komik ringkas yang dihasilkan Zahir.Hanya menggunakan photoscape.Ingat,jika anda ingin melihat komik ini dengan lebih jelas,anda boleh klik gambar untuk tumbesaran maksimum hasil suntikan Calsiyum.hi

Jadi itulah sahaja cerita yang mampu aku tulis sempena raya ni..Maklumlah kesibukan hari yang istimewa ini membantutkan idea.Jadi kepada sesiapa yang teringin untuk memilihi Photoscape ini,anda boleh downloadnya disini ye..


Nota:Terasa bosan pula dihari raya ketika suasana santai.Facebook kurang orang,trafik blog pun kurang..umm..Ada juga Fan Page yang bercuti selama seminggu lagi..Hari raya kena kerja..ahh.,bosan

8 comments for this post

xleh kan untuk pengguna mac
huhu

Posted on September 11, 2010 at 8:52 PM  

hehe..havoc btul gambar korg beraya.

Posted on September 11, 2010 at 11:52 PM  
Posted on September 12, 2010 at 1:54 AM  

hahahaha..comel je gamba ni wehh.haha

Posted on September 12, 2010 at 8:00 AM  

photoscape nih memang best & senang digunakan.. tapi aku rasa la kan dia punya resize capabilities tak boleh lawan Irfanview.. aku pakai photoscape ni pair dengan irfanview... :o)

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari saya

Posted on September 12, 2010 at 10:12 AM  

menarik huhuhuh

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Posted on September 12, 2010 at 10:47 AM  
nas

menarik sungguh..aku baru tahu kegunaannyer..
tak boleh blah ader letak tv3 disitu..hahhahaha

Posted on September 17, 2010 at 12:51 AM  

freebies ke photoscape nie? hohoho, mantap2.. cam quick edit rr kan? sebab kalo nak edit betol2 tkde yang bleh lawan photoshop..

Posted on September 21, 2010 at 9:39 PM  
Related Posts with Thumbnails