3 Laman Web Photo Effect Terbaik

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 7:22 PM

Filed Under:


Adakalanya anda pasti ingin mengetahui dengan lebih lanjut bagaimana rakan-rakan anda melakukan photo editing yang sangat sempurna sehingga nampak sangat REAL.Kadang-kadang perkara itu menggangu diri anda akibat ketidakpercayaan kepada kepandaian rakan anda menggunakan software tertentu untuk melakukannya(selalunya mesti target photoshop)..

Mungkinkah itu Photo Editing?
Mungkinkah itu Photo Effect??
Pening Kepala..hahah

Pada posting kali ini,saya akan memperkenalkan kepada anda 3 laman web yang menyediakan servis yang tip top dalam menyediakan perkhidmatan photo effect.Antara laman web itu adalah seperti berikut:

PhotoFunia

Laman web ni memaparkan foto-foto yang menarik untuk dijadikan eksperimen yang memaparkan gambar-gambar yang diupload oleh anda untuk dijadikan gambar kesan khas.

Salah satu gambar yang dihasilkan oleh PhotoFunia

Link:
http://www.photofunia.com/

Laman web yang kedua pula ialah Fun Photo Box

FunPhotoBox

Laman web yang memaparkan fungsi yang hampir sama seperti Photofunia.Yang penting menghiburkan dan REAL

Salah satu gambar yang dihasilkan oleh FunPhotoBox

Link:
http://www.funphotobox.com/

Laman web ketiga yang ingin diperkenalkan kepada anda pada kali ini ialah laman yang memaparkan keratan surat khabar pula

Fodey

Laman web ini memaparkan keratan surat khabar yang direka khas oleh anda yang berjaya mahupun akan berjaya mengenakan rakan anda.Yang penting cerita kena gempak,baru ada gaya.

Hasil yang dipaparkan untuk anda

Link:
http://www.fodey.com

Amacam info,best tak

28 comments for this post

best best nk ambk la mende ni... thanks for sharing

Posted on December 30, 2009 at 5:01 PM  

u are welcome...
sudah memang hidup berblogger..
saling berkongsi ilmu..

Posted on December 30, 2009 at 5:13 PM  

benda seperti ni la yang kucari,nak beli adobe photoshop tak dak duit,nak download dari 4share tak dak pulak.bro, nanti tlong la share yang macam flash pulak.

Posted on December 30, 2009 at 7:16 PM  

menarik2! thanx 4 da info :)

Posted on December 30, 2009 at 7:50 PM  

huhuhu...skali buat surat kabo sndri ek...pnuh mitos sgale..
hahaha bankrap METRO, BRITA ARIAN dan kosmo...haha

Posted on December 30, 2009 at 7:59 PM  

waaa.. besh info kamu neh.. ehehehe

Posted on December 31, 2009 at 12:57 PM  

Tq kerana sudi melawat..
Kamal:ko nak photoshop sendiri ke.,aku boleh bagi tpi photoshop 7.0 la..

Nabila:haha..,nak bankrup x tau lak sal ni keratan akhbar je.bukan surat khabo betul2..

Posted on December 31, 2009 at 1:53 PM  

wah,best artikle membantu..huhu

kalu gne photoshop kne ade kemahiran nak menggunakan photo-tools dia..mcm2 plak tuh cara nak meng'advanced' skill korg dlm photoshop tp ssh r..kne blaja 1 persatu..lg tntg photoshop yg aku tak suke sebab diabermain dgn 'Layer by Layer'..

1st time blaja mmg tension..asik nak mengaruk je..hahak..anyway bru taw ade web yg tawarkn servis mcm ni..tq bro..hrp dpt share byk lg tntg photo-editing ni..huhu ^^

Posted on December 31, 2009 at 3:39 PM  

u are welcome....
cuma nak betulkan sikit...ni Bukanlah photo editing..
tapi photo effect...

Posted on December 31, 2009 at 8:27 PM  

adobe photoshop yang macam mana pun takpa, aku/saya cuma nak belajar ja guna benda ni.nak bagi boleh gak....kalau ada apa nak beritahu hantar la email kat (khitmir94@yahoo.com)thankyou

Posted on December 31, 2009 at 11:20 PM  

haha. website2 ni mmng best. smart plak tu. aha

Posted on January 1, 2010 at 9:20 AM  

Cybernetic88:Terima Kasih kerana
puji blog ni...
Kamal:Nanti aku cari hosting apa
yang leh upload photoshop
tu,nanti tinggal bagi link je
nanti..

Posted on January 1, 2010 at 12:57 PM  

hulamakkk hai

best best

info best

Posted on January 1, 2010 at 8:54 PM  

macam best jer

Posted on January 1, 2010 at 9:55 PM  

Salam awak, wah, rajinnya berkongsi, barulah blogger sejati;p

Posted on January 2, 2010 at 11:04 AM  

rajin ada mana tu...haha(joking)

Posted on January 2, 2010 at 4:14 PM  

bagus..
boleh menipu..
huh

Posted on January 3, 2010 at 2:19 PM  

layan je..haha

Posted on January 3, 2010 at 8:25 PM  
Anonymous

Ola, what's up amigos? :)
In first steps it's very good if someone supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks and good luck everyone! ;)

Posted on February 13, 2010 at 10:26 AM  
Anonymous

Hi,

I am new here..First post to just say hi to all community.

Thanks

Posted on February 28, 2010 at 1:54 PM  

3-3 aku dah try..tp mg bes

Posted on March 13, 2010 at 3:28 AM  

best! aku dah try..thanks : )

Posted on March 13, 2010 at 8:43 AM  

you are welcome..Ada banyak function kat situ..korang cari la..

Posted on March 13, 2010 at 9:17 AM  
Anonymous

whats up everyone


great forum lots of lovely people just what i need


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

Posted on April 9, 2010 at 8:05 PM  
Anonymous

Greets!

It is my first time here. I just wanted to say hi!

Posted on May 20, 2010 at 10:58 AM  
Anonymous

pretty cool stuff here thank you!!!!!!!

Posted on August 28, 2010 at 3:22 PM  

photofunia is not so bad. Just try Picjoke.com they have some awesome effects also.

Posted on September 15, 2010 at 2:49 PM  
Anonymous

Hello. And Bye.

Posted on May 8, 2013 at 2:30 PM  
Related Posts with Thumbnails