Laman Web yang jadi mangsa Tiruan China

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 8:10 PM

Filed Under: ,

Kecoh di laman web dan negeri China tentang masalah yang dihadapi oleh Google.cn itu sendiri mengenai tahap kelucahan yang melampau dan tahap serangan hacker yang mengganggu sistem operasi Google.Sememangnya itulah isu terbaru yang menjadi masalah kepada Google tetapi bukannya negara China yang sememangnya terkenal dengan aktiviti suka meniru.Membina laman yang mampu menggantikan apa sahaja bukan satu masalah bagi mereka.

Antara hasil yang dilakukan adalah dengan menggantikan:

Google

Kepada

Goojje

Itu mengenai laman web enjin pencari.Bagaiman pula dengan laman web perkongsian video.

Youtube

Kepada

Youtubecn

Yang pasti.Diorang peduli apa pasal perkara ini.yang penting maju...Namun penulis merasakan yang laman web ini mungkin tidak bertahan lama kerana berkait dengan hak intelek.

17 comments for this post

ganaz betul..
web pun diorg boleh tiru..

Posted on January 29, 2010 at 8:49 PM  

LOL.

sekian.

Posted on January 29, 2010 at 8:53 PM  

Biasa la....Nah nama Pun negara China..

Posted on January 29, 2010 at 8:58 PM  
zam

erm dia orang ni harap je tiru je lebih tapi barang bukan ada quality pun

Posted on January 29, 2010 at 9:19 PM  

china bab tiru meniru mmg terrer..siot...hahaha

Posted on January 29, 2010 at 9:19 PM  

hahaha...takde lame mane pon tuh nanti. barang ciplak kan.

Posted on January 29, 2010 at 9:24 PM  

tul2....nak ciplak tapi x de kualiti...

Posted on January 29, 2010 at 9:38 PM  

semua dorang nak tiru...cubalah cipta sendiri

Posted on January 29, 2010 at 11:22 PM  

Nak wat cam ner...tu dah memang hobi diorang.....

Posted on January 30, 2010 at 8:29 PM  

nicepost..bro.....

Posted on January 31, 2010 at 7:48 AM  

TQ very much....

Posted on February 2, 2010 at 9:04 AM  

LOLZ!!
cube search ade satu theme park kt China, bulat2 die tiru disneyland..dengan karekter2 skali ..tk leh blah tol..

Posted on February 4, 2010 at 10:40 PM  

memang dah suka meniru..nak wat cam ner...

Posted on February 5, 2010 at 7:56 AM  

erk.. memang pakar ciplak menciplak china.. uncle google pun die p ciplak.. jd uncle goojje.. huhu

Posted on February 5, 2010 at 5:21 PM  

bukan ke gojje tu perempuan..haha

Posted on February 6, 2010 at 12:18 AM  
Anonymous

belajar banyak

Posted on February 22, 2010 at 3:05 PM  

cina memang terkenal bab tiru dan ciplak neyh . hahahaha

Posted on February 24, 2010 at 9:09 PM  
Related Posts with Thumbnails