Aduka Taruna mendapat Trafik yang melambung

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 1:48 PM

Filed Under:

Kesalahan yang dilakukan oleh Aduka Taruna amat besar dan menyakitkan hati kerana dia secara terang-terangan menghina Sultan Johor di Laman blognya dengan entri yang bertajuk "Dah Mampos buat cara mampos la"...Kesalahan yang dianggap besar bagi rakyat Johor kerana menghina pemimpin yang dihormati ini memyebabkan mereka yang berasa bertanggungjawab terhadap hal ini mula membuat laporan polis..


Laporan Polis Yang Dibuat


Apa yang hendak diceritakan disini bukanlah berkenaan dengan laporan polis tersebut,tetapi apa yang Aduka Taruna dapat didalam dunia Internet ini dan faedah terhadap blog beliau(Walaupun di dunia nyata memang masak dia kena)...

Apa yang dia akan dapat bila buat posting tentang entri tersebut adalah Trafik...Trafik dia memang melambung habis..Mana tidaknya.,Url blog beliau terpampar jelas di akhbar2 utama diseluruh malaysia..Biar aku buat pengiraan secara anggaran dan ringkas..

Berita Harian- 230 000 pembeli seHari
Utusan-216 000 pembeli seHari
Harian Metro-240 000 pembeli seHari
Kosmo-100000 pembeli sehari
The Star-250 000 pembeli sehari
NST-200 000 sehari
Akhbar2 Berbahasa Cina-150 000 sehari

(Anggaran sahaja)

Lihatlah berapa banyak yang Aduka dapat hasil pengiklan Url Percuma..Malahan Follower beliau juga semakin ramai dan jumlah pengunjung blog naik mendadak.Apa yang disiarkan di atas ialah jumlah pembaca yang membaca akhbar yang dijual dikedai..Belum lagi termasuk pembaca akhbar Online.,ulasan yang dibuat blogger sehingga menaikkan lagi ranking blog tersebut.
Ini adalah hit pada malam Url beliau menjadi terkenal..2260 online beb


Isu semua angkara Entri ini..


Ini adalah artikel yang didapati daripada google cache.Aku pula dapat gambar ini daripada yanmieonline.Walaupun pendek tertapi berbisa

Ini pula jumlah Follower Aduka ketika aku kali terakhir masuk..

332 Followers

Inilah kesannya apabila menulis artikel yang agak sensitif.Aduka secara terang-terangan melanggar melanggar etika sebagai seorang blogger..

Minta maaf pun bunyi tak ikhlas je...apa kes..

4 comments for this post

dia dah serah polis semalam..hari nie kena masuk mahkamah untuk bicara kes tersebut..tak tahu ler apa nasib dia..aku pernah terbaca artikel dia menghina ulama2 islam..dia nie memang teruk....

p/s : aku baru tahu..rupa2nya dia orang kelantan..

Posted on January 27, 2010 at 3:45 PM  

itulah bila manusia menulis tak berfikir..

Posted on January 27, 2010 at 6:01 PM  
zam

ish banyak betul huru hara kat malaysia ni sekarang

Posted on January 29, 2010 at 9:21 PM  

tau x pe....macam banyak pihak cuba bermain dengan api....

Posted on January 29, 2010 at 9:34 PM  
Related Posts with Thumbnails