Letak gambar anda di Google Homepage

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 9:05 AM

Filed Under: ,

Sememangnya dari sehari ke sehari.,google sudah sebati dengan aku.Hasil enjin pencariannya yang menarik dan cekap menjadikan aku tertarik dengannya..

dan jika anda perasan,Google sentiasa ingin menjadi Syarikat yang terbaik dengan menambah baik segala aplikasi yang dibangunkannya walaupun tiada persaingan yang sengit yang perlu dihadapi dari pihak pesaing..Sebagai contohnya ialah berkenaan Enjin pencarinya..sentiasa berubah mengikut keperluan dan perkembangan semasa..Semua itu bermula dari sikap google itu sendiri yang menjaga para pekerjanya dengan baik dengan menjadikan pejabatnya itu sendiri bersuasana bahagia tanpa terasa dalam suasana bekerja.,
(tak percaya tengok sini)
Dengan suasana seperti ini,semestinya para pekerja mereka gembira untuk datang awal bekerja dan lewat untuk pulang..Disebabkan itu.,para pekerjanya boleh menyumbang idea yang hebat demi kebaikan syarikat..

kita tutup cerita pasal pejabat Google dan Syarikat iu sendiri..Jom kita cerita pasal enjin pencari Google pula...kepada sesiapa yang mengikuti laman blog Pejuang Kesenian Extreme selama bertahannya selama satu tahun ini pasti ada membaca satu entri berkenaan bagaimana cara untuk meletakkan nama anda di enjin pencari..Macam mana rupanya.,Lihat dibawah ini::

Amacam.,smart tak.,jika teringin hendak mempunyai page seperti ini.,anda boleh pergi ke entri Letakkan Nama Anda Di Google Home Page

mari kesini aku baru dapat cerita baru..
Untuk pengetahun semua,Google telah menambah baik lagi halaman muka depan enjin pencarinya dengan keupayaan untuk menukar latar belakang home Google dengan gambar anda sendiri.namun begitu,penambahbaikan ini hanya terhad untuk pengguna Google Amerika sahaja kerana ianya belum dilancarkan secara besar-besaran lagi-Kata-kata dari Marissa Mayer..

Jadi ini bermakna yang laman Google Malaysia masih belum mempunyai fungsi ini lagi..Aku sudahpun melawat laman google.com dan nampaknya aplikasi itu berfungsi dengan baik..

Keadaan Page yang diupload dengan gambar
Jika anda ingin mencuba,anda boleh ke
google.com

Cuma ada benda yang tak best dengan aplikasi ini iaitu berkenaan dengan gambar itu sendiri..
Jika anda ingin melihat gambar yang anda upload tadi,anda mestilah log masuk..Jika tidak.,Page biasa yang putih itu akan keluar..bosan..

Juga dikhabarkan,google sebenarnya meniru idea laman web Bing iaitu enjin pencari yang dimiliki oleh syarikat microsoft.Laman pencari itu sememangnya semakin hari semakin banyak mendapat pujian kerana memaparkan imej yang berbeza setiap hari..Malahan perkara ini semakin terserlah kerana Marissa mayer tidak mempunyai sebab yang kukuh mengapa Google menambahkan ciri ini..(dah sah-sah tiru)..

6 comments for this post

wah best..boleh cube ni

Posted on June 6, 2010 at 7:52 PM  

oh...boleh yer...bagus nie...nice entry

Posted on June 7, 2010 at 6:42 PM  

TQ2...

Posted on June 9, 2010 at 2:16 AM  

wah..
so Cool :)
hari2 mau tukar pic sb sllu melawat pak cik nd mak cik kat sana ;)

Posted on July 3, 2010 at 11:38 AM  

Ye la tu..haha

Posted on July 3, 2010 at 8:37 PM  

Dulu pernah cuba, tapi loadingnye jadi agak lambat..

Posted on January 16, 2012 at 10:15 PM  
Related Posts with Thumbnails