Letakkan Nama Anda Di Google Home Page

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 4:50 PM

Filed Under:


Adakah pelayar internet anda menggunakan Google sebagai HomePage ..

Jika betul adakah adakah anda akan rasa gempak kalau nama anda terpampar di pelayar Google yang terkenal tu.

(Cuba lihat gambar di Atas)

Tahu bagaimanakah cara untuk melakukannya

senang sahaja

Yang anda perlu hanyalah melayari laman web pengubah itu di

funnylogo.info

Cuma pilih Bagaimana

Mula-mula anda pergi ke


Kemudian pilih sebagaimana yang anda inginkan
Dah bertukar.

Selepas itu Anda tukarkan ia sebagai HomePage pelayar anda.

Mula-mula anda copy url yang anda dapat tadi



Pergi ke Tools

Klik Options

Paste Url anda di ruangan Homepage.Kemudian tekan ok.

Anda tidak perlu risau dengan prestasi seach engine ini kerana yang bertukar hanya logo sahaja.Fungsinya tetap sama seperti google asli.

Tak percaya cuba la sendiri.

13 comments for this post

Cool giler..thanx for the info bro..

Posted on December 11, 2009 at 6:28 PM  

yeah! jd2..hehe~ tq2 :)

Posted on December 11, 2009 at 10:42 PM  

hahah....
u are welcome...

Posted on December 12, 2009 at 3:32 AM  

hahaha thnkz bro!!!! best!! jd la... mne ko dpt info ni??? best!!!!!! haha

Posted on December 12, 2009 at 1:06 PM  

hoooo canggih2...bru best

Posted on December 12, 2009 at 2:35 PM  

owh,macam tu rupanya
baru aku faham

Posted on December 12, 2009 at 4:43 PM  

hahaha. Canteks bro. Lepas ni tak lah bosan bila bkak google.

Posted on December 14, 2009 at 10:01 PM  

Ada ilmu kongsi..baru masyarakat malaysia akan maju..

Posted on December 16, 2009 at 1:02 AM  

hye..sy org bru...first nmpk cite nih kat blog u..bes2..nk try wat la..tanks kongsi ilmu...:)

Posted on December 21, 2009 at 10:46 PM  

Tq juga kerana sudi melawat blog ini..Dah memang adat blogger,berkongsi ilmu sesama kita(Walaupun dengan Niat yg tersembunyi)hahah..

Posted on December 24, 2009 at 7:10 PM  

wah...makasih bnyak2 tok info
terbabit..haha
thanks...folowed

Posted on December 27, 2009 at 5:08 PM  

u are welcome...

Posted on December 28, 2009 at 11:18 PM  

aha!! nice one..

Posted on March 12, 2010 at 2:44 PM  
Related Posts with Thumbnails