Kontest Soal Dan Jawab!!!

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 8:34 AM

Filed Under:

Kontest Soal Dan Jawab
Ha..untuk pengetahuan semua,bersempena dengan kelahiran blog aku buat tahun pertama ini aku mengasingkan dua kontest untuk memberikan hadiah kepada dua pemenang..Namun begitu,itu tidak bermakna yang setiap peserta hanya layak untuk memasuki hanya satu kontest sahaja..jika ditakdirkan yang korang menang kedua-dua kontest ni.,memang tak ada masalah punya.. Ok..Berbalik kepada cerita asal.,Kontest untuk bahagian ini bertemakan Soalan dan Jawapan.. Kedengaran agak mudah.. Memang mudah pun.. Cuma yang berbezanya disini.. Jika kita memberi soalan...Anda akan memberikan jawapan..Cuma jawapan itu bukan dalam bentuk perkataan,tetapi gambar.. 1 soalan 1 gambar Contohnya adalah seperti berikut:

Contoh::
1.Apakah makanan kegemaran PKE?
2.Apakah laman web sosial yang selalu PKE kunjungi?
Adakah penerangan ini jelas??

Lebih kurang beginilah cara jawapannya..Soalan yang dijawab dengan 1 gambar bagi setiap satu soalan..Jadi jika ditafsirkan soalan ini akan lagi seperti berikut:

(Seperti yang tertera diatas)
1.Apakah makanan kegemaran PKE?
-Laksa
2.Apakah laman web sosial yang selalu PKE kunjungi?
-Facebook

paham ye...


Cara menyertai::

1.Anda dikehendaki menjawab semua soalan yang diajukan dengan gambar
2.Soalan dan jawapan ini hendaklah ditulis sebagai satu entri di blog anda
3.Entri yang anda tulis mestilah menyertakan sekali stiker khas kontest ni di atas entri anda..





4.Setelah anda mempublishkan entri tersebut.,pastekan url entri tersebut di
ruangan komen entri ini..Entri tersebut akan dilawati oleh PKE utk dinilai..

Jadi untuk kontest ni.siapa yang menjawab dengan jawapan yang tepat dan tidak melanggar sebarang syarat akan diberi Top Up/Bank in Rm30 beserta iklan di blog PKE selama sebulan..Bagaimanapun,jadi jika ada lebih daripada seorang memberi jawapan yang tepat,mereka yang paling awal menhantar jawapan akan dikira sebagai pemenang..jadi apa tunggu lagi..Jom sertai beramai-ramai... Soalannya x susah pun..kebanyakan jawapannya anda boleh dapati di blog ni dan juga internet..

************************************************************************************

Soalan bermula sekarang..Anda akan diberi 8 soalan untuk dijawab::

Soalan ::

1.Bagaimana rupa logo Pejuang Kesenian Extreme?Tunjukkan.

2.Sukan yang menjadi kegemaran Pejuang Kesenian Extreme?

3.Superhero yang pernah berada diulas oleh PKE didalam Entri

4.Siapakah Mamat yang berada di header atas blog PKE ini?Letakkan gambar beliau yang
diambil dari sumber lain berserta namanya sekali.(Anda edit dan letakkan namanya)

5.Entri kegemaran anda didalam blog ini yang anda suka untuk membacanya?
(Berikan screenshotnya)

6.Ada membuat entri berkenaan dengan tarian.Apakah tarian itu?

7.Ada satu gambar tengkorak didalam entri yang ditulis baru-baru ini(bulan lepas),copy dan
paste gambar tersebut sebagai jawapan disini.jangan salah tekan..buruk padahnya..

8.Ini korang teka je..siapa agaknya Perdana Menteri Malaysia yang paling aku segani dan aku
jadikan beliau sebagai idola?

********************************************************************************
Diingatkan kepada anda semua.,jika tidak ada orang yang menjawab secara tepat,jadi PKE terpaksa memilih jawapan yang paling tepat..Time Kasih
Tarikh tutup pernyertaan ialah Pada 7hb Jun 2010 pukul 9 malam
Jika anda mempunyai sebarang kemusykilan.,anda boleh mengemelkan pertanyaan di

8 comments for this post

sush siot..mcm soklan spm lak..hehehhe..ok2 tgu la..nk jwb nie

Posted on June 4, 2010 at 8:42 AM  

Time kasih kerana sudi memberi sokongan...Jawab jangan x jawab..

janji korang jawab ..
klu katakan ada salah satu soalan salah x pe..org yang paling banyak jawab dengan betul akan dikira menang..
rasanya semua soalan ada jawapannya di blog ni..cuma kena usha sikit je..

Posted on June 4, 2010 at 7:40 PM  

Salam,

Saya nak join!

ni linknya
http://f-shafiqahamiruddin.blogspot.com/2010/06/kontest-soal-dan-jawab.html

Posted on June 5, 2010 at 1:27 AM  

salam kenal :)

saya join kontest ni

Kontest Soal Jawab by P.K.E

kalau ada yg tak cukup syarat btau ek :)

Posted on June 5, 2010 at 3:22 AM  

hye, cambes ar contest nih, siyes.
but how to answer if im not ur best follower n fren.. so x bape nak kenal..
its hard to go back to ur old entry..
huhuh hv nice day :)

Posted on June 5, 2010 at 5:57 AM  

nak wat cam ner..
cuma nak ingatkan..
yang kontest ni x mensyaratkan mesti wajib jadi follower ye..

Posted on June 5, 2010 at 3:38 PM  

aku jawab :D

http://call-t.blogspot.com/2010/06/kontest-soal-dan-jawab.html

Posted on June 7, 2010 at 2:56 AM  

weee..dh join pon..meh msuk tengok

CONTEST: SOAL DAN JAWAB

Posted on June 7, 2010 at 10:08 AM  
Related Posts with Thumbnails