Keadaan Pejabat Google yang Hebat

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 1:50 PM

Filed Under: , ,



Google merupakan sebuah laman web enjin pencari yang amat terkenal sekali diseluruh dunia kerana kejayaan mereka menguasai internet.Kejayaan ini memastikan pengasas google iaitu Larry Page dan Sergey Brin berjaya menghasil berbillion-billion dollar hasil keuntungan perniagaan internet mereka.Hasil keuntungan itu juga dijadikan modal pusingan untuk memajukan perniagaan mereka..


Larry Page dan Sergey Brin

Pejabat merupakan sebuah tempat yang penting yang sememangnya menjadi nadi kepada syarikat google untuk menjalankan perniagaan mereka yang sememangnya menguntungkan.Ditemani dengan reputasi yang dicipta,sememangnya imej menjadi salah satu aset yang penting kepada google untuk mengukuhkan reputasinya di peringkat antarabangsa.Dengan bertemakan keseronokan(Fun).,suasana yang terhasil dipejabat mereka amat menyenangkan.Cuba lihat pejabat-pejabat google yang terletak di Eropah dan Amerika, seperti Madrid, Milan, Munich ,California,Manhattan dan Zurich. Untuk yang berlokasi di Milan, Madrid and Munich direka oleh DEGW, sedangkan untuk yang berlokasi di Zurich direka oleh Camenzind Evolution, seorang pereka dari Swiss.Jadi mari kita lihat hasil mereka::::















Apa pendapat kamu mengenai pejabat Google..Hidup senang..Datang kerja tidak perlu bawa duit.Itulah pekerjaan pekerja syarikat Google..

Adakah anda tahu bahawa Google juga pernah terpilih sebagai 100 syarikat terbaik untuk kita bekerja...

Ini pula dilampirkan kadar purata gaji pekerja di syarikat Google

Average Google Worker Salaries


google worker

$16,000


Setelah melihat paparan ini,apa yang anda difikirkan.ini ayat-ayat imaginasi penulis::


Mungkin ramai akan berkata kepada diri sendiri:
"Mengapalah aku tak belajar rajin2.,boleh dapat gaji belas ribu,kemudian bekerja dalam suasana gembira"

Bagi yang pandai pula:
"Kenapalah aku tidak cukup pandai,kena belajar ni untuk dapat bekerja disana"

Bagi yang pandai tahap gaban tapi salah bidang:
"Asallah aku tak ambil bidang komputer,menyesal seumur hidup"

Mungkin kepada cikgu-cikgu mahupun sesiapa sahaja boleh mengambil iktibar daripada entri ini untuk memotivasikan murid..Memang amat menerujakan

Nota:Kepada semua yang melihat gambar ini pasti berasa amat tertarik kepada cara bekerja di Google..Tetapi anda perlu ingat.,google sentiasa terdedah kepada penjenayah siber seperti hacker yang sentiasa berusaha untuk menguji kemampuan diri.Jadi itu merupakan cabaran yang perlu dihadapi oleh syarikat dan para pekerjanya..

27 comments for this post

wow.. best giler tmpt keje dia.. kalau lah Ichi layak kan konpem xde perkataan lain keluar "saya mesti pilih" huhu

Posted on February 7, 2010 at 6:04 PM  

Aku cuba bayangkan aq dapat keja sana(Nak juga berangan)...haha

Mesti best

Posted on February 7, 2010 at 6:51 PM  

cam best je kalau dpt keje kat situ...
relax je, tapi oak jalan..

Posted on February 7, 2010 at 6:59 PM  

santai gler

Posted on February 7, 2010 at 9:38 PM  

bpk heaven..
tak balik umah pun x pe.

Posted on February 8, 2010 at 12:45 AM  

Memang la..tempat kerja pun dah mengancam habis...klu penat leh main game..,duk kat kerusi urut..

Posted on February 8, 2010 at 4:56 PM  

Best giler, tak balik umah pon tak per (^_^), mcm² ada ☺☺☺

Posted on February 8, 2010 at 5:07 PM  

kalau tmpt kerje aku camni..adeh..main snooker jerla memanjang..tak sampai sebulan "you're fired"..hehehe..

p/s - moral of the story, berusahalan mencapai apa yg dicitakan

Posted on February 8, 2010 at 5:20 PM  

Haha...tapi sebenarnya diorang mesti stres gila..sebab tu google wat office diorg macam ni...untuk kurangkan tekanan...

Posted on February 8, 2010 at 5:28 PM  

open concept.. best ah!

Posted on February 8, 2010 at 6:39 PM  

Klu orang tengok.,mesti nak keja sini punye...

Posted on February 8, 2010 at 7:17 PM  

aku kalau dapat kerja sini, sumpah, mesti gembira setiap hari~

hahaha~

Posted on February 8, 2010 at 8:25 PM  

pejabat mereka mmg canggih dan mesra staff juga pelanggan. kakchik dah tengok gambar2 ni tahun lalu melalui email. canggih! teringin nak melawat

Posted on February 8, 2010 at 8:29 PM  

WoW!! Gila best klu dpt keja kt ctu.. :DD

Posted on February 8, 2010 at 10:30 PM  

waaa, bestnye kalau dpt keje kt office mcm nie... cnfrm xkan ponteng or ambk mc, hehe...

Posted on February 9, 2010 at 1:28 AM  

gambo pompuan turun dr plyground tuh mmg tak ble blah...da tua2 pon syok men lg benda tu..anyway aku suke giler ngan pjabat uncle google nih!!artikel ko unik bro...

Posted on February 9, 2010 at 2:07 AM  

law mcm ni, keje sini tayah balik rumah ler jwb yea.. hehehe.. tidur trus kt sini.. ngee^^

Posted on February 9, 2010 at 4:18 AM  

hye...slm ziarah... :)

wah...bestnyer if dpt kerja kt sana...huhu...

Posted on February 9, 2010 at 9:57 AM  

wah..memang best...Tapi kompem betul ke design opis tu mcm gitu?...wah2...hebat tul...klu la opis ku mcm gitu, hari2 nak gi keje..weken pun nak keje....hehehehe

Posted on February 9, 2010 at 6:26 PM  

Srius....menang pejabat diorg macam ni...Sebabnya semua satu

Korang tahu bukan google syarikat apa...
Pekerja seperti mereka ini sememangnya terdedah kepada tekanan...sekurang-kurangnya benda2 macam ni boleh mengurangkan tekanan supaya mereka selesa untuk terus bekerja..

Posted on February 9, 2010 at 8:01 PM  

kalo opis camni ari2 stayback pun x per.. huhu

Posted on February 9, 2010 at 9:28 PM  

Buat permohonan rasmilah...ramai blogger cakap klu x balik rumah pun x pe...haha

Posted on February 9, 2010 at 9:37 PM  

best nya!!!! seronok nampak!! boleh apply kerja sana guna web spa tak? hahaha

Posted on February 12, 2010 at 2:59 AM  

Jangan kata S.P.A
kalau walk in pun belum tentu dapat...

Posted on February 12, 2010 at 4:20 AM  

sangat best kalau dapat kerja kat cni. hohoho...

Posted on February 12, 2010 at 8:40 AM  

walla.best gile tempat keje.cmni hari2 keje pon xksh.hehe.

Posted on February 14, 2010 at 5:52 AM  

fuh! menaikkan semngat nak jadi programmer nih... :D

Posted on March 2, 2010 at 12:17 PM  
Related Posts with Thumbnails