Pemenang Kontest Anjuran P.K.E

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 11:59 PM

Filed Under:

Ha..Bercerita pula tentang kontest,P.K.E ada menganjurkan 2 buah kontest baru-baru ini iaitu kontest 'Kontest Entri Lawak' dan 'Kontest Soal dan Jawab'..Malangnya Kontest Entri Lawak kurang mendapat sambutan tanpa sebarang penyertaan..Mungkin format kontest yang kurang menarik agaknya yang menjadikan Kontest itu tidak mendapat tempat dihati para blogger(walaupun kontest tersebut agak senang)..

Bercerita berkenaan 'Kontest Soal dan Jawab" pula.,ramai blogger yang bertanya dan ingin menyertainya.Walau bagaimanapun,hanya 4 blogger sahaja yang menghantar penyertaan untuk pertandingan tersebut..Berikut merupakan blogger yang menyertai::

::Farah Syafiqah::
http://f-shafiqahamiruddin.blogspot.com

::Ange::
http://zasyikhin.blogspot.com

::Call T::
http://call-t.blogspot.com

::Mish Lolipop::
http://nyokmanis.blogspot.com

Jom kita ulas berkenaan entri ini:

Ulasan berkenaan penyertaan Farah Syafiqah:
Ada silapnya disini..Mungkin Farah tidak melihat dengan teliti di syarat penyertaan..ketika melangkah masuk sahaja ke entri Farah tidak kelihatan Stiker Kontest,.Perkara ini ada diterangkan dientri kontest(bahagian utama) berkenaan kedudukan stiker..Farah pula meletakkan stiker kontest tersebut di bahagian bawah entri..Ini sudah melanggar syarat penyertaan.
Dari segi jawapan pula.,semua soalan yang diberikan berjaya dijawab oleh Farah dengan betul..
Tetapi sayang, sekali lagi Farah melanggar syarat2 penyertaan..Ini berkenaan dengan jawapan..sepatutnya 1 soalan 1 gambar..Ada pula soalan yang diletakkan 2 gambar..Ini umpama satu soalan 2 jawapan..jadi.,peryertaan Farah terpaksa ditolak diatas sebab melanggar syarat-syarat penyertaan.

Ulasan berkenaan penyertaan Ange:
Ange juga turut menjawab soalan yang diberikan..Semua soalan yang dikemukakan dijawab dengan betul tanpa melanggar sebarang terma dan syarat..

Ulasan berkenaan penyertaan Call T:
Sama seperti Ange.Call T tidak melanggar sebarang syarat dengan jawapan yang betul..

Ulasan berkenaan penyertaan Mish Lolipop:
Kondisi sama seperi Ange dan juga Call T..semua jawapan yang diberikan adalah betul tanpa melanggar sebarang syarat..

Jadi untuk pengumuman akan dibuat..
Pemenang kepada kontest ini jatuh kepada

ANGE!!!!

Tahniah diucapkan kepada beliau..
Bagaimana pemilihan pemenang dibuat padahal 3 blogger menjawab soalan dengan betul??

Sebenarnya perkara itu ada diterangkan dientri..Lihat potongan ayat berikut::
***********************************************************************************
Jadi untuk kontest ni.siapa yang menjawab dengan jawapan yang tepat dan tidak melanggar sebarang syarat akan diberi Top Up/Bank in Rm30 beserta iklan di blog PKE selama sebulan..Bagaimanapun,jadi jika ada lebih daripada seorang memberi jawapan yang tepat,mereka yang paling awal menghantar jawapan akan dikira sebagai pemenang..jadi apa tunggu lagi..Jom sertai beramai-ramai... Soalannya x susah pun..kebanyakan jawapannya anda boleh dapati di blog ni dan juga internet..
***********************************************************************************

Jadi jelas ye..Penyertaan Ange merupakan penyertaan awal diantara mereka bertiga..tapi terasa sayang pulak pasal Ms Lolipop merupakan orang pertama antara mereka berempat yang usha dulu kontest ni tapi sebaliknya dia la yang terakhir jawab..(tak ada rezeki kot)

Terima kasih diucapkan kepada mereka berempat kerana sudi menyertai kontest anjuran PKE buat kali pertamanya..Diharapkan selepas ini jika PKe menganjurkan kontest lagi,jangan lupa join ye..

6 comments for this post

isk2..takda rezeki nampaknya huhu...
pemenang lawak plak sape ye

Posted on June 8, 2010 at 3:37 AM  

err 1 lagi..solan ke-8 tu,apa jawapan nyer ya?

Posted on June 8, 2010 at 3:39 AM  

kuang2..hahah..xper la..nti gua join len..majok mmbwa dri..heeeeeee

Posted on June 8, 2010 at 9:10 AM  

huhu , dah habis dah kontest .. x leh masuk .. hmm

Posted on June 8, 2010 at 4:14 PM  

Call T:x pe nanti cuba lagi..untuk jawapan no 8 tu..semua org betull...Idola aq ialah Tun Dr Mahathir Mohammad..

Mish lolipop:jangan la majuk.,nanti susah nak pujuk..hehe

Sayang:x pe..nanti leh join lagi sekali ye..

Posted on June 9, 2010 at 2:15 AM  

wah! lama aku xdtg sini... huh! ade kontest plak ke? hadiah ape bro??

Posted on June 9, 2010 at 2:14 PM  
Related Posts with Thumbnails