Game Avatar:The Last AirBender di Facebook

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 7:40 PM

Filed Under: , , ,


Avatar:The Last AirBender merupakan salah satu siri animasi yang terkenal di Amerika diatas keunikan watak dan jalan ceritanya yang menarik.Pengubahsuaian persekitaran yang menyelitkan unsur-unsur asia disamping gabungan karya yang menonjolkan seni bela diri dan alam berjaya menambat hati puluhan juta insan didunia ini termasuklah dengan aku..Dan sekarang ketika siri animasi menggapai zaman kegemilangannya,tiba masanya pula untuk kita menonjolkan Aang.,watak utama didalam cerita in..Seorang budak berusia 12 tahun yang berasal dari Kuil Utara Selatan dalam versi realiti..

Ketika aku tidak sabar menunggu kemunculan Filem yang bakal keluar tidak lama lagi iaitu Filem The Last AirBender..,muncul pula game di Facebook yang berjaya mengurangkan keterujaan aku kepada filem ini..Hihi..
Game yang agak menarik walaupun mempunyai fungsi yang hampir sama dengan game Mafia War dan Naruto Shippuden..Aku layankan aja..

Ketika anda mula memasuki game ini,anda diminta memilih untuk menjadi Bender yang mana satu diantara empat unsur iaitu Api,Air,Udara dan Tanah..
(Aku pilih untuk menjadi Firebender)
Ketika ini anda dikehendaki menyelesaikan misi-misi untuk meningkatkan level bagi melawan musuh-musuh anda.Boleh membeli barang-barang yang diperlukan untuk berlawan,anda juga boleh membeli aset bagi menambah pendapatan anda..


Sambil-sambil tu,singgah la sekali laman web rasmi Avatar ni..Apa yang boleh aku katakan,.
Laman web dia memang smart..lebih kurang canggihnya maca laman web rasmi Ironman..Dibahagian sisi kanan laman web ini menyediakan maklumat berkenaan 4 nations ni..Berserta peta sekali..Yang pasti,banyak info yang bakal anda dapat dari Flash Website ini...
Sangat bergaya laman web dia..Jadi apa lagi..Lepas main game tu,singgah di laman web dia untuk mengetahui segala info berkenaan filem ni..Nak download wallpaper pun ada sekali..

http://www.thelastairbendermovie.com/

Yang pasti jika anda berminat untuk mengetahui unsur bagi diri anda,boleh klik sini

Banyak juga benda-benda yang menarik yang anda boleh dapati didalam laman web ini..



9 comments for this post

Tak tau pun ada game die kat FB..info yg menarik :D

Posted on June 22, 2010 at 8:14 PM  

Memang ada...
Layan la...
Aku cam x sabo lak nak tengok cite dia..

Posted on June 22, 2010 at 8:30 PM  

Da layan sampai LVL 7 da...tapi tensen lak x ramai Team :P

Posted on June 22, 2010 at 8:34 PM  

Tak pe..ko leh jadi team aq..

Posted on June 22, 2010 at 9:09 PM  

katun avatar tu mmg best..ada mirip naruto sbb dia guna kuasa angin...baru2 ni layan astro animax..ada citer stigma of the wind..best jgak.

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Pekerjaan Paling Cool Di Dunia"

Posted on June 23, 2010 at 10:29 AM  

Avatar ni memaparkan siri kartun yang menarik..
aku pun suka..hohoh

Posted on June 24, 2010 at 8:50 PM  

dulu masa study boring2 sllu gak main games..hehee

Posted on June 26, 2010 at 3:38 PM  

sama la kita..hoho

Posted on June 27, 2010 at 12:07 AM  

asal bosan jer msti cari punya..hehee..

pensyarah lmta masuk apa lagi msig jadi 'otai' le

Posted on July 3, 2010 at 11:35 AM  
Related Posts with Thumbnails