Twitter digodam Pada 18/12/09

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 9:49 PM

Filed Under:




Berita tergempar...

Twitter telah dihack oleh manusia yang menggelarkan diri mereka Iranian Cyber Army.
pada awal pagi pukul 6 waktu tempatan 18/12/09.

Gila la..
Kejadian yang berlaku selama 2 jam ini menyebabkan ramai pengguna twitter tidak dapat mengakses laman web tersebut.
Ini adalah paparan di google seach

Paparan yang terpapar di muka twitter.com ketika digodam

Ini adalah petikan yang sempat dipaparkan di twitter:

Iranian Cyber Army

THIS SITE HAS BEEN HACKED BY IRANIAN CYBER ARMY


iRANiAN.CYBER.ARMY@GMAIL.COM


U.S.A. Think They Controlling And Managing Internet By Their Access, But THey Don’t, We Control And Manage Internet By Our Power, So Do Not Try To Stimulation Iranian Peoples To….


NOW WHICH COUNTRY IN EMBARGO LIST? IRAN? USA?


WE PUSH THEM IN EMBARGO LIST


Take Care.





Seperti yang anda semua sedia maklum,Twitter sememangnya menghadapi masalah mengenai sistem keselamatan mereka.Perkara ini sudah menjadi isu semasa Twitter mula menjadi terkenal lagi.Jadi aku memang tak pelik.



Malah Twitter pernah dikritik disebabkan kelonggaran sistem keselamatan mereka.

Nota:sebab tu la aku tak de akaun twitter. lagipun baru 1 minggu lepas aku menulis artikel tentang polis internet.Demi keselamatan anda,dinasihatkan sama ada anda menukar password twitter anda ataupun tutup terus akaun.

4 comments for this post

info bagus utk org takde akauan twitter....tak sangka semudah tu diceroboh....

Posted on December 21, 2009 at 8:48 PM  

memang...info agus untuk orang x de akaun twitter..

tapi info x bagus untuk orang yg ada akaun twitter

Posted on December 23, 2009 at 11:49 PM  

Salam. Mmg hebat gak hackers Iran ni. Kalau dia hack Google lg gempak satu dunia. Hahaha..

Posted on December 24, 2009 at 6:44 PM  

Tu dia nak cari mati namanya...
Jurutera google lagi terror daripada diaorg...

Posted on December 24, 2009 at 7:08 PM  
Related Posts with Thumbnails