Kawasan Gelap di Facebook

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 4:59 PM

Filed Under:


boleh dikatakan Facebook merupakan satu-satunya laman web sosial yang memberikan impak yang sangat besar kepada kita semua.Dengan kemudahan menarik yang disediakan di web tersebut,ketagihan laman web itu menular dengan sangat pantas diseluruh pelusuk dunia.Perkara ini sememangnya amat mengejutkan para pengkritik malahan pemilik laman web itu sendiri

Dikala leka dalam penggunaan,ada pula segelintir manusia di muka bumi ini mula menyalah gunakan Facebook demi kepentingan pihak-pihak tertentu dengan menyebarkan propaganda dan fitnah secara berleluasa didalamnya..Menganggap bahawa mereka ini berada dijalan yang benar padahal mereka ini umpama manusia yang menegakkan benang yang basah.

Antaranya ialah mereka yang

1.Melakukan perkara yang menjatuhkan Maruah

Rafiqin Dariwisy..budak bodoh yang berumur 14 tahun mempersendakan Allahyarham Din Beramboi dengan menyatakan Al-Fuck kepada Din beramboi..Budak ini sememangnya mempunyai tahap IQ yang sama macam kaki aku.

2.Membela benda-benda yang tidak sepatutnya



Ada yang mempertahankan hak asasi manusia sebagai seorang Gay ataupun Lesbian..Aku pun tidak tahu apa yang ingin dikatakan..Punyalah tahap kronik sampai ada yang sanggup juga membela nasib babi sekali selaku haiwan yang boleh dimakan...bangkai

3.Menghina Agama

Ini memang biasa la..Musuh Islam sentiasa cuba untuk muncul dimana-mana sahaja bagi mencapai matlamat terbesar mereka itu sendiri untuk menjatuhkan Islam..Aku nasihat korang,bila jumpa group ni janganlah menjadi ahlinya..Masuk tanda menyokong...Janganlah cuba memberi alasan yang tidak berfaedah..

4.Melakukan perkara yang berunsurkan Perkauman

dah naik menyampah dah melayan suma ini..

5.Benci membenci

fenomena yang semakin menjadi-jadi..kamu benci tu,kami benci ni..Ahh.,benci arr sume ni..
Jadi baik tak payah layan..

Tu la perkara-perkara yang wujud secara berleluasa di Facebook..Henti-hentikanlah semua ini..
Mungkin sambil-sambil melayan facebook tu,sudi-sudi la menjadi fan PKE sekali ye..

Fan Page PKE

6 comments for this post

facebook nie ada kebaikan dan keburukan...terpulang kepada orang tue..

Posted on April 12, 2010 at 5:53 PM  

tulah..facebook byk baik buruknye.kadang2 mkan hati gak ngan facebook ni ..da jd medan pergaduhan lak..pening2

Posted on April 12, 2010 at 8:35 PM  

oho
menarik
fakta yg semua ku rasa senang untuk dibaca
;)

Posted on April 12, 2010 at 9:38 PM  

kena guna utk kebaikan..
atau sesetengahnya sengaja nak tarik perhatian.

Posted on April 12, 2010 at 11:06 PM  

org tu sendiri kene pandai gunekan facebook tu

Posted on April 12, 2010 at 11:09 PM  

facebook gile,,,huhuh

Posted on October 27, 2010 at 8:05 PM  
Related Posts with Thumbnails