Dapat Panggilan Percuma 2 jam (Hack Maxis)

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 4:43 AM

Filed Under:


Setelah sekian lama tidak menulis,akhirnya aku kembali dengan mengajarkan kepada anda tutorial yang mengancam..Biasanya aku hanya mengajar tutorial berkenaan dengan dunia internet sama ada pengisian perisian mahupun blog.Namun pada kali ini aku amat berbesar hati untuk mengajarkan kepada anda bagaimana untuk menggodam server maxis untuk mendapatkan panggilan percuma selama 2 jam tanpa dikesan.sememangnya tutorial ini amat berguna dan menguntungkan anda.umm.,tetapi sayang,tutorial ini khas untuk pengguna 012 dan 017 sahaja.Bagi pengguna maxis 014,anda tidak akan berjaya untuk menggodam server tersebut kerana mungkin anda akan menghadapi error mahupun komplikasi yang tidak diketahui puncanya..

Peringatan untuk anda semua bahawa server maxis ini bukanlah boleh dihack pada bila-bila masa sahaja supaya anda boleh menggunakan 2 jam masa panggilan itu secara percuma.,sebaliknya ia hanya boleh dilakukan pada malam Khamis sahaja kerana ketika malam tersebut,server maxis akan diupdate selama 2 jam bermula dari pukul 11pm hari Khamis sehinggalah 1am hari jumaat kebesokan harinya.Jadi pada waktu tersebut sahajalah kita dapat menggunakan talian telefon tersebut tanpa dikesan dan dicaj.

Untuk pengetahuan semua,model telefon juga sebenarnya memainkan peranan.Ini bukan berkenaan rupa paras telefon bimbit anda sama ada cantik mahupun buruk,sebaliknya ia berkenaan dengan memori.Model yang boleh digunakan oleh telefon bimbit ini hendaklah mempunyai sekurang-kurangnya 4MB memori dalaman (tanpa memori kad) dan kapasiti yang masih kosong mestilah sekurang-kurangnya 2MB.

Cara menggodam

Pertama sekali,anda dailkan *#459#,kemudian tekan call..Akan tertulis "Result Unknown".Anda tidak perlu risau berkenaan perkara ini kerana ianya hanyalah gateway untuk memasuki talian yang hendak dicerobohi.Tunggu selama 1 minit.

Kedua,anda call nombor yang akan gunakan untuk mengaro masa dua jam tersebut,pastikan anda hanya membuat misscall sahaja(setelah bunyi tut..tut,letakkan)tunggu juga selama 1 minit(sebenarnya itu masa loading untuk mempincangkan maklumat sistem)

Kemudian anda aktifkan software HackSV (Software ini boleh didownload dibawah entri ini)..Perisian ini akan mengaktifkan secara automatik nombor terakhir yang anda gunakan
(nombor tadi la)..

Selepas itu,ada sudah boleh berbual terus dengan orang yang kehendaki tersebut sehingga pukul 1AM

*Jadi Bergembiralah*

Ingat:Pastikan anda mematikan panggilan tersebut sebelum pukul 1AM,jika tidak sim anda mungkin diban.Pastikan juga anda tidak menggodam selain daripada waktu ini..Buruk Padahnya..Baik anda mempraktikkan perkara ini sebelum pihak maxis sedar tentang kelemahan sistem ini..
Download Perisian HackSV

27 comments for this post

eh..aku baru tekan tu tadi..kehkehkeh...

Posted on April 6, 2010 at 5:53 AM  

mmg betul ke ni..ko xmain2 kan?

Posted on April 6, 2010 at 5:53 AM  

salam,
macamana kita nak tau maxis dah sedar akan kelemahan ini?

Posted on April 6, 2010 at 9:55 AM  

Bila nampak Maxis jalan-jalan tu maksudnya dia dah sedar le. Bwahaha

Posted on April 6, 2010 at 10:12 PM  

Hahahak ,tergelak aku bace. hahahak .
siot toi . hahahak

Posted on April 6, 2010 at 10:25 PM  

Jadi gunakan masa panggilan ini dengan sebaik-baiknya
(berkata dengan nada yang serius ditemani background muzik hilaian ketawa manusia yang tak bertamadun)

Posted on April 6, 2010 at 11:59 PM  
Anonymous

aku tahu password blog ko abis aku delete dan ranapkan

Posted on April 8, 2010 at 2:02 PM  

siyes evil sgttt!!
hahaha.

Posted on April 8, 2010 at 10:35 PM  

alamak..maxis aku da ditamatkan perkhidmatan..celcom nye ada tak?

Posted on April 10, 2010 at 11:07 PM  

pawaka...pandai je ko pancing..hehe

Posted on April 11, 2010 at 5:20 AM  
Anonymous

Samekom,tau x mcm mn nak hack maxis wap...klau tau tlg send kt e-mail ni....Cloud_lazh@yahoo.com

Posted on May 12, 2010 at 6:40 PM  
Anonymous

2jam je? Beli super savers lg bagos drp tanggung risiko.Haha
yg c anonymous 2 knp exited sgt,lantak dia la blog la,yg ko nk delete knp? Bodoh punya manusia. Wakaka

Posted on June 2, 2010 at 4:42 AM  

Anonymous di atas ni:Ala.,anonymous tu mungkin main2 je tu..x yah emo sangat la..

Posted on June 2, 2010 at 5:14 AM  

aku klo call free ni x reti sagat.. tp klo guna tenet free calcom n maxis tiap2 hari ku guna.. hahahahaaa...

Posted on September 5, 2010 at 3:45 PM  
Anonymous

wahahahhaha
pergaduhan diantara anonymous ~

Posted on September 10, 2010 at 9:37 PM  
Anonymous

bajet..
mak kau ajar ke tipu orang??
bapak ko ajar??
bodo..
gampang kau macam mak kau.~

Posted on October 2, 2010 at 11:33 PM  
Anonymous

giler btl.. aq gelak terbahak2 (dlm ati sbb mak aq ade) sius kne tipu.. aq baca pny la serius beb (sape xnak benda free!! ) tp best la sbb aq da kene tipu.. sronok sgt (malu kot ngn diri sendiri sbb siap snap lg ayat diatas sbb takut blog nie xdijumpai lg.. kakakaka)

Posted on October 6, 2010 at 12:18 AM  

Anonymous:TQ kerana seronok dengan entri ni..Sebenarnya banyak juga la kena sound beb pasal entri ni tapi aq wat x endah je pasal aq bajet mamat2 yg sound aq pasal entri ni kompom kurang paham atau fanatik sangat nak mencari benda free..hihi

Aku buat entri pun pasal seronok2..So kalau ko terasa adik sedikit perasaan marah ke,aq mohon maaf ye..hihi

Posted on October 6, 2010 at 1:35 AM  

Pantai dalam

Posted on November 18, 2010 at 4:44 PM  

haha..kne kencing jgk aku mlm ni..fuh..bise2..

Posted on April 25, 2011 at 8:23 PM  
Anonymous

Setakat ni hanya astro jer boleh di hack untuk full chanel tampa bayar satu sen pun.kecuali siaran HD

Posted on November 3, 2012 at 2:44 PM  

fuck ar....

Posted on July 6, 2013 at 12:51 AM  
Anonymous

beh,penipu lah kau ni aku tak boleh pon

Posted on September 1, 2013 at 1:31 PM  
Anonymous

Tq admin..mnjd...xyah guna software pape...ikut je trik tu...hehehe..syg admin..

Posted on August 9, 2014 at 2:32 AM  
Anonymous

mcm mna nk hack chanel astro.?

Posted on October 31, 2014 at 1:40 AM  

masij ada lgi ke

Posted on January 4, 2016 at 12:29 AM  

ooohhh

Posted on January 4, 2016 at 12:29 AM  
Related Posts with Thumbnails