Spider-Plant Man : Lawak Habis

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 6:40 AM

comments (5)

Filed Under: , ,

Sejak kebelakangan ini.,kebosanan mula bermaharaja rela didalam diri ini..Puas dibuat itu dan ini tapi masih juga merasa kekosongan...punya la tahap kronik sampai benda-benda mengarut pun aku layan...

Jadi ketika aku melayari internet pada pukul 4 pagi menanti benda-benda yang menarik yang diharapkan muncul di FaceBook ketika manusia di laman ini berada dijumlah yang amat sedikit.,saat itu juga aku membodek profil yang sememangnya tidak pernah berubah.,lama juga aku melepak disana sehingga muncul satu link yang muncul secara tiba-tiba dimuka depan profil aku yang menyambungkan link ke youtube...Memaparkan satu cerita pendek..yang dikenali sebagai

SPIDER-PLANT MAN!!!

Nama punya la hodoh...tapi cerita yang agak menarik dan bodoh..(hihi)..
sangat kelakar..aku suka..

Untuk pengetahuan semua,filem ini merupakan sebuah filem parodi menarik yang menggunakan jalan cerita Spiderman sebagai tunjang utama filem pendek ini..Cuma yang membezakan antara Spiderman dan Spider-Plant man hanya aktor dan jalan cerita yang yang dibelitkan sahaja...

Satu lagi perbezaannya..Jika Spiderman menjadi superhero kerana digigit labah-labah,spider-plant man pula menjadi superhero setelah digigit pokok labah-labah..

watak Utama didalam cerita ini





Memang seronok tengok cerita ini..Lagi-lagi si Mr Bean ni berlakon..Entah jadi apa la pulak..
Jadi kepada sesiapa yang berminat untuk mendownload cerita ini terus dari youtube,silakan..
Jika anda tidak mempunyai Software downloadernya..anda boleh downloadnya disini...

Cara sebutan Yahoo! yang betul

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 12:47 AM

comments (8)

Filed Under: , ,

Ceh...ketika bersiar-siar melawat di internet..aku ada terbaca satu info menarik yang menceritakan tentang cara yang betul untuk menyebut perkataan "Yahoo!" ,.perkataan yang menjadi jenama bagi sebuah enjin pencari yang terkenal di serata dunia..
Jika berminat untuk mengetahui cara sebutan yang betul.,cuba anda lawati halaman Yahoo dan perhatikan tulisan yahoo! di sebelah kiri bahagian atas page..Cuba anda klik di tanda seru "!" di ayat "yahoo!"..akan keluarlah bunyi yang membacakan perkataan itu dengan betul..Tak percaya cubalah..

Ironman:WebSite Paling Bergaya

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 3:36 PM

comments (3)

Filed Under: , ,

Setelah lama bercuti menulis blog..,bersiar-siarlah aku dialam maya melawat laman2 web dan blog menarik yang sedia ada bersepah di internet..Terdetik dihati aku untuk melawat laman web Ironman,Adiwira yang aku minati sejak akhir-akhir ini disebabkan tertawan dengan jalan ceritanya yang menarik dan sut yang bergaya..Walaupun Ironman 2 sudah lama ditayangkan di pawagam pada 30 April yang lalu,tetapi dihati kecil aku ini masih juga ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai watak-watak yang dilakonkan didalam cerita yang gempak ini..(kerana aku bukan peminat fanatik yang mula membaca dari komek)..

Kepada sesiapa yang masih belum menonton cerita Ironman 2,anda boleh Klikkan diTV.
Ok kita abaikan mengenai cerita ini..
Apa yang aku ingin ceritakan disini ialah berkenaan laman web rasmi Ironman..
SMARt Gila!!!

Apabila anda mula melangkah masuk ke laman web tersebut ..wah..disambut dengan logo dua yang elegen melambangkan filem Ironman 2 yang masih ditayangkan..

Namun apa yang mengagumkan aku.,apa yang dipaparkan ini lebih kurang sama dengan teknologi khayalan yang ditunjukkan didalam filem Ironman..Maksud aku teknologi yang nampak sangat canggih..Paparan grafik yang menarik..anda juga boleh memilih sama ada anda ingin paparan yang memaparkan Mark 6 atau War Machine..

Muka dengan Laman Web yang Memaparkan Ironman

Yang menjadikan aku lebih kagum adalah diruangan menu dimana ...aii..,cantik gila siot..
Cam ni la ruangan menu tersebut

Setiap klik yang anda lakukan juga akan diiringi dengan bunyi yang menarik..Muzik latar juga disediakan...

Diruangan About The Movie ada memaparkan maklumat diri watak-watak penting yang turut terbabit didalam Filem Ironman 2..

Di ruangan video pula ada memaparkan triller dan part2 penting didalam filem yang mesti ditonton..
Ruangan Gallery ada memaparkan gambar-gambar menarik..Tapi aku ambil gambar awek ni...jangan marah ye..

Download..ruangan yang paling orang suka..Disini anda boleh memuat turun poster2 menarik dengan paparan gambar yang sangat jelas mengikut ukuran saiz yang disediakan..
Rakan penaja diorang pun ada disertai sekali..

Yang ini hanya diruangan Extra sahaja..sangat menarik..aku tak boleh ulas pasal canggih sangat..rasa2 nak masuk.,silakan..sangat canggih beb..(kali kedua aku ulang)

Jadi jikalau anda teringin untuk memasuki laman web ini,silalah layari

http://ironmanmovie.marvel.com/

Sebelum tu.,mungkin korang berminat untuk membaca teori mengenai reaktor didada Tony Stark ni di laman blog rakan blogger aku ini...silakan..
(klik Gambar)

Kalau Takut baik jangan Tekan

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 5:04 PM

comments (12)

Filed Under: ,

Mungkin kedengaran agak gempak namun perkara ni sememangnya amat benar..Kepada semua umat manusia yang berani diluar sana,disini aku ingin mencabar korang untuk mengklik gambar tengkorak dibawah entri ni..Ini bukan satu gurauan ataupun perkara yang mampu menggeletekkan hati...(Dengan nada agak serius)..
Nota:Semua perkara yang dilakukan ini adalah atas tanggungjawab anda sendiri..kalau anda merasakan anda berani,sila klik.,jika tidak.,abaikanlah,..sememangnya anda penakut>

Related Posts with Thumbnails