Sukan Paintball.,Itulah jiwa aku

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 6:33 PM

Filed Under:



Paintball merupakan sukan extreme yang amat aku minati sejak mulanya perkenalan sukan ini di daerah Muar..,Pada 27/06/2009 yang lalu..,team aku iaitu Ask_Core Unit memulakan cabaran dengan menyertai Pertandingan Paintball Terbuka SEDAR yang berlangsung di Padang Smk Dato Sri Amar Diraja ,Muar,Johor..Dengan keadaan pasukan yang serba kekurangan akibat ketiadaan Frontman(Nama posisi) yang berbisa akibat ketiadaan Faizal yang terpaksa mendaftarkan diri ke Uitm pada hari tersebut..Jadi aku terpaksa membina pasukan yang ada dengan memasukkan pelapis iaitu Syukri..

Pertandingan ini amat pelik dan jelik sekali..Rules main hentak keromoh je..Nak kata pakai rule MPL bukan,MPOC bukan,NPPL lagi la bukan..apa tah...aku pun tak tahu..
Pos sebelum game bermula

Bermula seperti biasa...Taklimat...Setiap kali masuk pertandingan Paintball tidak kira pro ataupun Non-pro..,mesti ada taklimat..Sebenarnya aku pun dah naik muak asyik dengar taklimat dengan mebincangkan topik yang sama sahaja..Tapi dah kena dengar..Layankan je la...ni pun untuk keselamatan juga..

Hari pertama yang membosankan...Tapi sebelum balik baru aku tahu yang sesiapa yang ingin pallet lebih..,beli sendiri..Tak boleh bla..,Aku rasa benda macam ni tak adil kerana memberitahu pada saat akhir...aku walaupun nampak tak kisah..,tapi benda ni penting beb..main peranan beb..Semuanya mempengaruhi result..

Aku dengan dapat Information yang musuh tradisi(Dalam Paintball je,kat luar kawan baik) aku
sudahpun membuat persediaan awal membeli Pallet 1 kotak(Buat semua,klu tak tahu pallet tu apa.,Benda tu la peluru)..aku apa lagi..tanya la harga kat Bro Pian,broker paintball..

Bila dah riki harga..Dia nak jual rm250 beb...Harga x boleh bla..Mahal tu..Apa lagi.,Aku gi kedai top up dan telefon Bro Shahrul(Pkrm Fraternity) untuk beli pallet 1 kotak..Bro shahrul lak tak de stok...Adoyai..Harga normal bagi 1 kotak pallet biasanya hanyalah diantara rm150-rm200 jela..
Pikir baik2 last2 aku jumpa je la Bro Pian nak mintak harga untuk 500 biji pallet..Dapat la RM50..Belasah je la..

PAda Keesokan harinya

Pertandingan bermula pada pukul 11am

Team aku ada
fight dengan Sharp Shooter

Ask_Core Unit Win

Ask_Core Unit kemudian fight dengan Little Asasin

Ask_Core Unit win



Aksi Ask_Core Unit

Fight ke 3 dengan KBM Crew..Musuh Tradisi yang dikata- kata...Team kita orang kalah..
Kitaorang kalah dari segi Teknikal dengan jumlah pallet..Mana taknya..Nisbah pallet bersamaan 1:3
Kau-kau gila punya semangat nak kalahkan kitaorang..,Juara tahun lepas..KBm Crew pula naib juara tahun lepas..

Orang paling tak puas hati dalam team aku tentu sekali Limbong(Hafiz Aziz)..Bukan pasal ada main tipu ,tapi pasal mutu pengadilan dan faktor salah strategi yang menyebabkan dia tak puas hati..lawak pun ada..

last sekali kita kitaorang rematch...Tak termasuk dalam pertandingan..Main hujan Pallet punya..kau2 la..
Kalah la pula lagi...hahaha...tak boleh buat apa..Last2 dapat hadiah lagi..biasanya biasanya sesiapa yang main paintball akan dapat hadiah ni...

Ni la hadiahnya..bengkak/bintat di badan


Jadi kepada sesiapa yang ingin mencuba sukan ini..,bersedialah dengan risiko ini...tapi aku jamin kat korang..,kena tembak dengan peluru(pallet) ni memang tak sakit pun..

Ok..kepada sesiapa yang ingin melihat gambar ketika pertandingan ini dengan lebih lanjut.,silalah layari laman web rasmi Ask_Core Unit dan pergi ke photo gallery..

1 comments for this post

Klu kat muar kat mana je tmpat main paintball??

Posted on December 7, 2015 at 5:50 PM  
Related Posts with Thumbnails