Laman Web yang jadi mangsa Tiruan China

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 8:10 PM

comments (17)

Filed Under: ,

Kecoh di laman web dan negeri China tentang masalah yang dihadapi oleh Google.cn itu sendiri mengenai tahap kelucahan yang melampau dan tahap serangan hacker yang mengganggu sistem operasi Google.Sememangnya itulah isu terbaru yang menjadi masalah kepada Google tetapi bukannya negara China yang sememangnya terkenal dengan aktiviti suka meniru.Membina laman yang mampu menggantikan apa sahaja bukan satu masalah bagi mereka.

Antara hasil yang dilakukan adalah dengan menggantikan:

Google

Kepada

Goojje

Itu mengenai laman web enjin pencari.Bagaiman pula dengan laman web perkongsian video.

Youtube

Kepada

Youtubecn

Yang pasti.Diorang peduli apa pasal perkara ini.yang penting maju...Namun penulis merasakan yang laman web ini mungkin tidak bertahan lama kerana berkait dengan hak intelek.

Aduka Taruna mendapat Trafik yang melambung

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 1:48 PM

comments (4)

Filed Under:

Kesalahan yang dilakukan oleh Aduka Taruna amat besar dan menyakitkan hati kerana dia secara terang-terangan menghina Sultan Johor di Laman blognya dengan entri yang bertajuk "Dah Mampos buat cara mampos la"...Kesalahan yang dianggap besar bagi rakyat Johor kerana menghina pemimpin yang dihormati ini memyebabkan mereka yang berasa bertanggungjawab terhadap hal ini mula membuat laporan polis..


Laporan Polis Yang Dibuat


Apa yang hendak diceritakan disini bukanlah berkenaan dengan laporan polis tersebut,tetapi apa yang Aduka Taruna dapat didalam dunia Internet ini dan faedah terhadap blog beliau(Walaupun di dunia nyata memang masak dia kena)...

Apa yang dia akan dapat bila buat posting tentang entri tersebut adalah Trafik...Trafik dia memang melambung habis..Mana tidaknya.,Url blog beliau terpampar jelas di akhbar2 utama diseluruh malaysia..Biar aku buat pengiraan secara anggaran dan ringkas..

Berita Harian- 230 000 pembeli seHari
Utusan-216 000 pembeli seHari
Harian Metro-240 000 pembeli seHari
Kosmo-100000 pembeli sehari
The Star-250 000 pembeli sehari
NST-200 000 sehari
Akhbar2 Berbahasa Cina-150 000 sehari

(Anggaran sahaja)

Lihatlah berapa banyak yang Aduka dapat hasil pengiklan Url Percuma..Malahan Follower beliau juga semakin ramai dan jumlah pengunjung blog naik mendadak.Apa yang disiarkan di atas ialah jumlah pembaca yang membaca akhbar yang dijual dikedai..Belum lagi termasuk pembaca akhbar Online.,ulasan yang dibuat blogger sehingga menaikkan lagi ranking blog tersebut.
Ini adalah hit pada malam Url beliau menjadi terkenal..2260 online beb


Isu semua angkara Entri ini..


Ini adalah artikel yang didapati daripada google cache.Aku pula dapat gambar ini daripada yanmieonline.Walaupun pendek tertapi berbisa

Ini pula jumlah Follower Aduka ketika aku kali terakhir masuk..

332 Followers

Inilah kesannya apabila menulis artikel yang agak sensitif.Aduka secara terang-terangan melanggar melanggar etika sebagai seorang blogger..

Minta maaf pun bunyi tak ikhlas je...apa kes..

Blog bangsat yang Menghina Islam

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 10:33 AM

comments (27)

Filed Under: ,

Ketika melepak di Laman Web komuniti GengBlogger pada pukul 3pagi semalam,aku ada terjumpa dengan Blog yang mengpostkan entri tentang Laman web yang menghina Islam,kebetulan ketika itu aku hanya sekadar menyinggah sahaja disamping menyirap darah dengan owner blog tersebut yang membuat copyright di blog yang dikunjungi itu sehingga link pon tak boleh klik...Jadi aku membiarkan sahaja...

Namun pada pagi entri ini ditulis,aku terjumpa lagi satu posting yang baru diping mengenai blog yang dijumpai menghina islam...Jadi ini menyebabkan aku tertarik untuk mencari maklumat tentang perkara ini di internet..

Bila aku mula mencari maklumat tersebut di Internet,,..

Amik ko...macam-macam keluar..

Apa yang aku dapat dapat dari Internet ialah sebuah laman web yang dibina khas untuk menghina Islam..


beritamuslim.wordpress.com
Laman blog ini sangat ekstrem dalam memburuk-burukkan Islam..Identiti pemilik blog ini dikatakan perempuan tetapi statusnya tidak diketahui sama ada orang bukan Islam ataupun orang Islam yang sudah murtad..

Komen yang diberikan pemilik blog ini kepada salah seorang blogger di ruangan komen


Dan ini pula hasil maklum balas pembaca yang tersinggah di blog ini

sangat teruk akidah owner blog ini...Beralih kepada blog kedua pula..

http://islamexpose.blogspot.com/
Blog ini juga sangat teruk...

Yang tak boleh bla riben ini ada disebelah kiri blog tersebut...Ini aku nak sebut ayat glamor aku lak...BINATANG..

Blog yang ke tiga


http://exmuslim.wordpress.com/
Kononnya menyatakan cuba untuk menyelamatkan umat Islam daripada kesesatan..Ini blog khas untuk orang murtad...Celakalah hidup ko di dunia dan akhirat...

Hukum untuk orang Murtad adalah BUNUH

Kenapa Pula???
Kerana Islam tidak pernah memaksa sesiapa memeluk Islam,jadi jika kamu memeluk Islam dan kemudian kamu menjadi murtad,kamu sudah mempermainkan agama Allah yang maha suci ini.Itulah hukuman setimpal yang sesuai untuk kamu..

Apa yang menarik perhatian di Blog ini..

Bendera Indonesia terpapar dibahagian kiri atas blog ini...Sesungguhnya kamu amat memalukan rakyat Indonesia..Pasti ramai rakyat Indonesia yang beragama Islam marah dengan kewujudan blog ini.


http://murtadinkafirun.forumotion.net
Blog ini lagi teruk...siap mengistyiharkan 12 oktober sebagai hari murtad sedunia..Dari apa yang telah ditonjolkan oleh blog ini melalui isi dan cara penulisan,didapati rata2 pebangkang di blog ini adalah beragama Kristian.Mereka cuba membandingkan Islam dengan mengambil potongan ayat daripada Bible dan Al-Quran(Yang ternyata palsu,seperti direka-reka)..Malah ada menyelitkan gambar yang sudah terang,tak payah suluh menghina Islam dan nabi junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W

Salah satu gambar yang dipamerkan di blog tersebut,klik pada gambar untuk melihat yang selebihnya

Kata-kata:Setelah melawat lebih kurang 20 blog yang memaparkan isu menghina islam,dapat dirasai bagaimana perasaan benci begitu menebal dikalangan mereka..Ini belum lagi aku melawat indonesia.faithfreedom.org yang telah ditutup...Apalah agaknya isi kandungannya...
Semoga dengan pendedahan ini dapat menyedarkan umat Islam bahawa musuh Islam berada di mana-mana sahaja.Seharusnya benda ini dijadikan pengajaran demi memantapkan iman dan mendalamkan ilmu pengetahuan tentang Islam.

OneManga:Manga Online Terbaik

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 5:20 PM

comments (14)

Filed Under:

Manga membawa pengaruh yang amat kuat kepada peminatnya bukan sahaja di Malaysia malahan di seluruh dunia dengan memaparkan jalan cerita yang pelbagai.Masakan tidak,mereka disajikan dengan cerita-cerita yang menarik disamping memaparkan kreativiti penulis dan pelukis Jepun yang memberikan impak yang sangat kuat sehingga penghasilan manga ini menjadi satu industri yang beasar kepada sumber ekonomi Jepun.Permintaan yang besar memberikan faedah juga kepada kita semua dengan penerbitan Manga percuma yang boleh didapati dengan mudah di internet.

Jadi pada kali ini saya ingin memperkenalkan kepada anda laman web manga yang memaparkan cerita-cerita yang terkenal yang boleh didapati dengan melayari laman web ini.Walaupun dirasakan perkara ini sudah diketahui oleh ramai pihak terutama peminat manga,tapi dengan rela hati aku ingin berkongsikan dengan anda laman web OneManga di http://www.onemanga.com/

Jadi jika anda rasa anda berminat untuk membaca cerita kegemaran anda,anda boleh melayari laman web ini untuk membaca dari episod pertama hingga episod terkini.Disini saya serta link cerita-cerita terkenal.Klik Pada gambar untuk mula membaca:

Naruto

Bleach

Detective Conan


Full Metal AlChemist

One Piece

Ada yang hanya melayan Manga
Ada juga yang hanya melayan Anime
dan ada juga yang melayan keduanya
Tapi yang pasti,jika anda ingin mengetahui kesudahan episod terkini cerita kartun dari Jepun ini,Manga online lebih pantas maklumatnya daripada anime

Kata Penulis:Teringat dulu masa zaman tengok Dragon Ball..Goku meneran nak keluar kuasa super saiya je nak dekat setengah jam..haha

Hasil Undian Anda,Aku bakar Handphone Aku

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 5:56 PM

comments (13)

Filed Under:

Aku Amat Memerlukan Undian Anda

Itulah ayat yang aku gunakan untuk menagih simpati para Pelawat blog ini untuk meminta undian anda bagi mendapatkan cara memusnahkan Handphone aku dengan cara paling dramatik dan bergaya.Setelah lebih kurang seminggu lebih tempoh masa undian.,keputusan adalah seperti berikut:

Mengikut seperti yang dijanjikan,keputusan yang paling tinggi akan dimakbulkan...Dengan itu,keputusannya,Handphone aku akan ditembak dengan Marker Paintball dan kemudian dibakar adalah undian yang tertinggi..

Tarikh jatuh hukuman telah dilakukan pada 16Hb Januari 2010 kira-kira pukul 3.30am iaitu selepas kitaorang habis traning paintball.Meriah gila suasana ditempat kejadian..

Setelah 1 hari masa berlalu.,lihat rakaman yang dijanji untuk disaksikan oleh anda.::



Maaf jika kualiti video kurang menarik kerana ketika pergambaran,kameraman lupa bawa kamera,jadi terpaksalah pakai Handphone Nokia 5300 untuk merakam aksi ini..

Terima Kasih kepada mereka yang turut serta dalam pembabitan Video ini...

Kebodohan Bapak yang melampau

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 7:54 PM

comments (8)

Filed Under:


Kebodohan Bapa Terserlah

Itulah anugerah atau gelaran yang patut dan harus diberikan kepada seorang bapa yang sangat mengjengkelkan ini..Ketika aku merayau-rayau mencari bahan yang menarik di laman web perkongsian video iaitu Youtube.,terjumpalah aku video ini..saksikanlah

Aksi ini amat berbahaya:Jangan tiru aksi ini.:



Sesiapa yang belum menonton video ini pasti amat terkejut dengan aksi yang saksikan..Malahan dilaman youtube sekali memberi respon yang agak pedih:




Kamu semua lihat komen yang diberikan oleh para pengunjung...


Takkanlah dia mahu dibandingkan dengan makhluk ini

Walaupun video ni agak lama,tetapi ia masih mendapat perhatian.Itu sahaja..
Jadi sebagai penutup kata bagi Entri pada kali ini,saya ingin mengatakan:

Bodohnya,bapak siapa la tu

Robot menjadi Hamba Seks

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 6:15 PM

comments (11)

Filed Under:


Apa yang ingin terjadi kepada dunia sekarang,ketika orang berlumba-lumba mencipta robot dan jentera untuk memudah kerja manusia,ada pula yang mula memanipulasikan teknologi itu secara beransur-ansur untuk menggantikan manusia.

Bukan perkara sebarangan beb..

Tetapi menjadi teman tidur dan pemuas nafsu tiruan...



Perkara ini telah menjadi topik hangat kerana ramai pihak meragui kemampuan robot yang telah dimajukan dengan teknolgi terkini ini tetapi sebaliknya pula pihak syarikat yang terbabit telah mengeksplotasi teknologi demi kpentingan syarikat dan juga kepada orang-orang yang gersang(sampai Robot pun dia layan).

robot ini diberi nama Roxxxy
(Cara sebutan tiga harkat ye)

Lihat Petikan Ini

A robotic girlfriend complete with artificial intelligence and flesh-like synthetic skin has been unveiled in Las Vegas. "She can't vacuum, she can't cook but she can do almost anything else if you know what I mean," TrueCompanion's Douglas Hines said of Roxxxy. Roxxxy stands 170cm tall, weighs 54kg, "has a full C cup and is ready for action," according to Hines. The robot comes with five personalities including Wild Wendy and Frigid Farrah and costs between $7500 and $10,000 depending on features

Harga dah la mahal...

Roxxxy dikatakan robot yang terbaik dan dikatakan yangIa mampu bercakap dan mendengar. Ia juga mampu merasai sentuhan dan mampu meniru personaliti manusia

Robot itu memiliki rangka dan boleh bergerak seperti manusia dan dilengkapi hati mekanikal yang menjana sistem penyejukan cecair.

Ia yang memiliki lima personaliti pilihan yang telah diprogramkan..Antara personaliti tersebut adalah:

  • Frigid Farrah - Ia akan menjadi pemalu dan pendiam
  • Wild Wendy - Ia akan menjadi berani dan tak takut risiko
  • S&M Susan - Ia akan menawarkan fantasi pahit/manis
  • Young - Ia akan menjadi muda naif dan memerlukan arahan anda
  • Mature Martha - Ia akan menjadi berpengalaman dan akan mengajar anda

Bukan itu sahaja,perisian ini boleh dinaik taraf mengikut keperlu semasa

Pelanggan diberikan pelbagai ciri pilihan menurut cita rasa masing-masing manakala Roxxxy turut dilengkapi Internet wayarles bagi menerima sokongan teknikal dan naik taraf perisian.

Teknologi wayarless ni yang tak boleh bla..dikhabar juga setelah segala kelemahan telah diperbaiki,para pelanggan mampu mencipta sendiri Gundik/hamba/robot yang diinginkan mengikut bangsa,warna kulit malahan Saiz payudara beb...Senang cite 'Custom Made'



Apa Pendapat kamu semua..

Kalau ada orang selera pelik,jangan la ada robot membuat sesuatu seperti ini

Kesian siut sape yang ada dibawah ini

Komen:Minta Maaf jika Topik ini terlalu terbuka

Ulasan dan Keputusan Anugerah Juara Lagu Ke24

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 12:47 AM

comments (6)

Filed Under:


Anugerah Juara Lagu yang berlangsung dengan jayanya menghimpunkan 14 lagu yang telah terpilih untuk bertanding ke pusingan akhir.Ingin saya ingatkan disini.,kepada sesiapa yang ketinggalan untuk menyaksikan persembahan di acara yang berprestij,dah tak boleh buat apa kerana video kesemua 14 persembahan telah Diremoved atas kesalahan Hak Cipta kat youtube..Gua belum sempat download beb..

Setelah semua peserta selesai membuat persembahan,keputusannya adalah seperti berikut:

Juara:
Lagu: Pergi
Artis: Aizat
Komposer/penulis lirik: Pete Teo

Download Lagu Ini(AJL)

Naib Juara:
Lagu: Dan Sebenarnya
Artis: Yuna,komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil

Download Lagu Ini(AJL)

Ketiga:
Lagu: Bencinta
Artis: Faizal Tahir
Komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir

Download Lagu Ini(AJL)

Vokal Terbaik:
Lagu: Aku Rindu Sayang Kamu
Artis: Black
Komposer/penulis lirik: Yuzai

Download Lagu Ini(AJL)

Persembahan Terbaik:
Lagu: Kau Aku
Artis: Aizat, komposer/penulis lirik: Aizat

Download Lagu Ini(AJL)

Software Gempak: 30 Fungsi Dalam Satu

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 8:59 PM

comments (15)

Filed Under:

Jika ingin diikutkan,Youtube merupakan sumber ilmu yang sangat berguna kepada semua manusia di muka bumi ni kerana menyumbangkan sumber yang sangat sukar untuk ditemui sehingga ada segelintir orang tidak lagi menggelarkan ia sebagai laman perkongsian video sebaliknya mereka mengelarkannya sebagai Enjin pencari.Banyak manfaat yang kita perolehi jika kita sendiri menyelidik tentang kebaikannya.

Pada kali ini saya ingin berkongsi kepada anda satu Perisian yang sangat gempak dan menarik yang patut anda semua ada dan abadikan didalam PC anda.Ada 30 fungsi yang ada dalam perisian ni..

Muka depan Perisian

Disini juga saya akan terangkan kepada anda fungsi-fungsi yang akan disediakan jika anda memuat turun perisian ini dan diinstallkan kedalam PC anda


Youtube Software


  • YouTube Download
  • YouTube to MP3 Converter
  • YouTube to iPod and PSP Converter
  • YouTube to iPhone Converter
  • YouTube Uploader
Video And Audia Conversion Software

DVD Video Converter
Video to DVD Converter

Video to Flash Converter

3GP Video Converter

Video to iPod and PSP Converter

Video to iPhone Converter

Video to MP3 Converter

Video to JPG Converter

Audio Converter

Audio to Flash Converter

Burning and ripping Software


DVD Video Burner
Disc Burner

Audio CD Burner

DVD Decrypter

Audio CD to MP3 Converter

Video And Audio editing Software


Video Dub 1.5.1.53

Audio Dub 1.5.1.54
Video Flip and Rotate


Walaupun Panjang lebar fungsi yang diterangkan,tetapi sebenarnya yang anda perlu muat Turun hanya satu kali sahaja.saiznya pun 30.3 MB sahaja..tak besar pun jika ingin dibandingkan dengan fungsi yang disediakan..


Apa lagi,cubalah


Peter Answers:Laman Web Penipu Untuk Menipu

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 12:25 AM

comments (30)

Filed Under:


Dikatakan Laman web yang sangat terkenal di seluruh dunia dalam meramal sesuatu perkara dengan betul dan tepat iaitu Laman web Peter Answers.Peter iaitu orang yang menjawab soalan dikatakan orang yang sangat berpengetahuan tentang orang yang mengajukan soalan kepadanya.

katakan ketika anda menanyakan soalan kepada Peter,anda memakai baju biru,kemudian anda menanyakan kepada Peter apa warna baju yang anda pakai,beliau akan menjawab jawapan biru dengan pantasnya kepada anda.

Terror bukan.Ikuti pula sesi wawancara Pejuang Kesenian Extreme bersama Peter:

Soalan Pembukaan
Maknanya dia faham Bahasa Melayu

Soalan Pertama:
Buat masa ni ok

Soalan Kedua:

Betul juga

Soalan Ketiga:

Persoalan

Soalan Keempat:

Soalan Kelima:

Soalan Keenam:

Hahaha

Korang semua dah kena tipu...

Sebenarnya laman web Peter Answers ni sememangnya direka khas untuk menipu rakan-rakan anda supaya mereka percaya yang virtual Tarot ataupun Physic reader ni memang wujud.
Caranya senang sahaja..Biar saya ajarkan anda untuk menipu..haha

Jika anda perasan kat ruangan Petition pasti berbunyi begini
"Peter,Please answers this following question:

Sebenarnya di ruangan Petition sememangnya disetkan dalam bahsa inggeris...Dan di situ juga anda akan menulis jawapannya..

Caranya ialah anda mesti penaip [.](Noktah) dahulu.,
kemudian huruf ' P ' akan terpampar di skrin diruangan Petition...

Kemudian anda terus menaip jawapan di ruangan Petition itu..Anda tidak perlu risau kerana jawapan yang anda tulis tidak akan dipamerkan di skrin sebaliknya apa yang tertulis ialah peter,please answers .................

Anda tekan ENTER

Kemudian akan beralih daripada Petition ke Answers,Anda buat-buat la tulis soalan walaupun dah tau jawapannya kat depan kawan2

Kemudian tekan ENTER

secara automatiknya jawapan yang anda tulis tadi akan terpapar di ruangan jawapan Peter.
Senang bukan...

Layarilah

http://www.peteranswers.com/

Macam
Selamat Mencuba




Disediakan Untuk anda Video supaya anda lebih faham

Related Posts with Thumbnails