Sukan Paintball.,Itulah jiwa aku

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 6:33 PM

comments (1)

Filed Under:



Paintball merupakan sukan extreme yang amat aku minati sejak mulanya perkenalan sukan ini di daerah Muar..,Pada 27/06/2009 yang lalu..,team aku iaitu Ask_Core Unit memulakan cabaran dengan menyertai Pertandingan Paintball Terbuka SEDAR yang berlangsung di Padang Smk Dato Sri Amar Diraja ,Muar,Johor..Dengan keadaan pasukan yang serba kekurangan akibat ketiadaan Frontman(Nama posisi) yang berbisa akibat ketiadaan Faizal yang terpaksa mendaftarkan diri ke Uitm pada hari tersebut..Jadi aku terpaksa membina pasukan yang ada dengan memasukkan pelapis iaitu Syukri..

Pertandingan ini amat pelik dan jelik sekali..Rules main hentak keromoh je..Nak kata pakai rule MPL bukan,MPOC bukan,NPPL lagi la bukan..apa tah...aku pun tak tahu..
Pos sebelum game bermula

Bermula seperti biasa...Taklimat...Setiap kali masuk pertandingan Paintball tidak kira pro ataupun Non-pro..,mesti ada taklimat..Sebenarnya aku pun dah naik muak asyik dengar taklimat dengan mebincangkan topik yang sama sahaja..Tapi dah kena dengar..Layankan je la...ni pun untuk keselamatan juga..

Hari pertama yang membosankan...Tapi sebelum balik baru aku tahu yang sesiapa yang ingin pallet lebih..,beli sendiri..Tak boleh bla..,Aku rasa benda macam ni tak adil kerana memberitahu pada saat akhir...aku walaupun nampak tak kisah..,tapi benda ni penting beb..main peranan beb..Semuanya mempengaruhi result..

Aku dengan dapat Information yang musuh tradisi(Dalam Paintball je,kat luar kawan baik) aku
sudahpun membuat persediaan awal membeli Pallet 1 kotak(Buat semua,klu tak tahu pallet tu apa.,Benda tu la peluru)..aku apa lagi..tanya la harga kat Bro Pian,broker paintball..

Bila dah riki harga..Dia nak jual rm250 beb...Harga x boleh bla..Mahal tu..Apa lagi.,Aku gi kedai top up dan telefon Bro Shahrul(Pkrm Fraternity) untuk beli pallet 1 kotak..Bro shahrul lak tak de stok...Adoyai..Harga normal bagi 1 kotak pallet biasanya hanyalah diantara rm150-rm200 jela..
Pikir baik2 last2 aku jumpa je la Bro Pian nak mintak harga untuk 500 biji pallet..Dapat la RM50..Belasah je la..

PAda Keesokan harinya

Pertandingan bermula pada pukul 11am

Team aku ada
fight dengan Sharp Shooter

Ask_Core Unit Win

Ask_Core Unit kemudian fight dengan Little Asasin

Ask_Core Unit win



Aksi Ask_Core Unit

Fight ke 3 dengan KBM Crew..Musuh Tradisi yang dikata- kata...Team kita orang kalah..
Kitaorang kalah dari segi Teknikal dengan jumlah pallet..Mana taknya..Nisbah pallet bersamaan 1:3
Kau-kau gila punya semangat nak kalahkan kitaorang..,Juara tahun lepas..KBm Crew pula naib juara tahun lepas..

Orang paling tak puas hati dalam team aku tentu sekali Limbong(Hafiz Aziz)..Bukan pasal ada main tipu ,tapi pasal mutu pengadilan dan faktor salah strategi yang menyebabkan dia tak puas hati..lawak pun ada..

last sekali kita kitaorang rematch...Tak termasuk dalam pertandingan..Main hujan Pallet punya..kau2 la..
Kalah la pula lagi...hahaha...tak boleh buat apa..Last2 dapat hadiah lagi..biasanya biasanya sesiapa yang main paintball akan dapat hadiah ni...

Ni la hadiahnya..bengkak/bintat di badan


Jadi kepada sesiapa yang ingin mencuba sukan ini..,bersedialah dengan risiko ini...tapi aku jamin kat korang..,kena tembak dengan peluru(pallet) ni memang tak sakit pun..

Ok..kepada sesiapa yang ingin melihat gambar ketika pertandingan ini dengan lebih lanjut.,silalah layari laman web rasmi Ask_Core Unit dan pergi ke photo gallery..

Kerja Aku.,Aku Kerja

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 4:36 PM

comments (1)

Filed Under:


Lama aku tak tulis blog....Maklumlah sekarang semakin sibuk....,
Walaupun aku boring..,aku tetap tak layan internet dalam tempoh seminggu ni...aku tak tahu kenapa..Maybe nak tenangkan fikiran kot...


Sudah sedia maklum..,bahawa aku aku memang bekerja di hotel Classic under department HouseKeeping..Namun sekarang aku sudah bertukar tugas la..Aku still kerja di Hotel tersebut...Cuma bertukar department je..



Sekarang..Aku bekerja sebagai Front Office Assistant lak...Kerja aku di Front Office Department dan aku ada juga membuat kerja Part Time selaku Night Auditor..Masa aku bekerja pula dari pukul 11pm hingga 7pm..

Rabak mata beb...HI..,,Tapi dah lama2 biasa la..

Buat masa sekarang ni..,aku dalam proses belajar untuk membuat kerja-kerja tersebut...kira masuk malam balik pagi la..Tapi aku tak kesah..Best beb..

Aku sudahpun meninggalkan kerja yang lama...Tak payah risau lagi..

Lagipun kerja lama walaupun best tapi boring la...Nak juga mencuba benda yang baru...


Tempat Kerja lama aku

Bila aku certa pasal department lama aku...teringat lak kenangan yang lalu...Kerja dah la mudah...Semuanya berpegang kepada konsep..Kerja cepat siap..,cepat la relax..

Selalu gak bila aku jaga pool..,kena buat kerja PA dan stand by Function..Kadang-kadang kena buat kerja sampai pagi..Pernah la juga satu hari tu aku buat record...Masuk kerja pukul 10am..Balik kul 5.30am..kiranya aku bekerja selama 19 1/2 jam..gila babeng..Sampai sekarang tak ada orang yang pecahkan record tu kat hotel Classic..

Selalu juga kalau aku jadi PA jumpa gak budak dari deparment lain..




Budak Kitchen dan Chef..

Bidang perhotelan ni banyak la juga aku kuasai..Kira aku dah kuasai Bidang di Department Housekeeping.,Banquet dan Front Office..Klu aku masuk kitchen lak..senang cite..,tak payah la aku amik Diploma perhotelan..Memang dah sama dah cara pembelajarannya..



Hadiah Daripada Guest

Jadi aku berharap aku akan terus maju di masa hadapan ..

Rules Perlawanan Crazy Shooter Online

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 10:23 PM

comments (1)

Filed Under:


Ok..Apa yang aku ingin terangkan disini ialah mengenai step yang perlu diikuti kalau nak membuat satu pertandingan perlawanan jarak jauh antara dua tempat....

Crazy Shooter Online merupakan game online yang gempak serta hampir menyerupai Counter Strike..

Perlawanan nanti akan terbahagi kepada 3 tempat..Tempat ni merupakan gelanggang yang menjadi medan petempuran nanti..Kategori terbahagi kepada perkara2 tersebut:


1.Tempat yang kuat bagi korang..Peluang untuk korang menang Cerah
(Tempat yang aku pilih)
Tempat tersebut ialah Sea Bar

Format:Team Match
Masa:10 Minit

2.Tempat kedua yang akan menjadi gelanggang ialah pilihan lawan kamu sendiri..Apa yang lawan korang rasa tempat yang paling power sekali klu dia main..kira main kat situ..,harapan tuk diorang menang tinggi..semua tempat dibenarkan kecuali Amory dan Tianshan Base..

Format:Bebas
Masa:Mesti sama atau kurang daripada 10 Minit


3.Tempat ni adalah wajib bagi semua pemain termasuk korang sekali iaitu Lou Lan Ancient City..
Tempat ini dijadikan wajib kerana setiap pemain yang baru belajar bermain CSO..,mesti belajar kat sini dulu..Kira benda basic la..Lagi satu format yang digunakan ini amat mementingkan kerjasama pasukan.....kalau tak.. lingkup la kamu

Format:Occupation match
Masa:20 Minit

Tu je penerangan tentang tempatnya..

Senang Bukan..Ada lagi..Ni undang2 pulak:

  1. Semua pemain dibenarkan menggunakan Top Up..Korang boleh guna sebanyak yang mungkin..yang pasti..,jangan meganggu perlawanan
  2. Senjata yang tidak boleh digunakan ialah Bazoka dan Mesin Gun
Ni senarai senjata yang tidak boleh digunakan..sikit je..




Bazooka
A weapon with great firepower, got strong lethality, can kill many eneMies at the saMe time, but can only fill in a round of ammunition at one tiMe.



M60(Machine Gun)
Machine gun with very strong firepower, the sufficient bullets and great stability, can cope with large quantity of enemies.


Tu je rules dia..


Jadi apa lagi..Ini boleh dijadikan panduan untuk korang mencabar sesama sendiri...

Kejayaan Mebanggakan

By PEJUANG KESENIAN EXTREME on 11:50 AM

comments (0)

Filed Under:


Satu kejayaan yang membanggakan...Dalam perlawanan CSO semalam..,aku berjaya mengalahkan musuh aku...perlawanan yang dirancang pada pukul 2.15pm hanya bermula pada pukul 2.30pm..(Biasa la.,janji melayu)...Budak yang lawan aku ni dari Melaka..aku tak kenal pun dia sape..tapi demi semangat kesukanan yang tinggi..haha(Adakah main game sejenis sukan????)..,kitaorang main dengan penuh semangat..Bertarung tak lama..,setengah jam je...Keputusannya 2-1..aku kalah kat Lou Lan Ancient City city dalam Occupation match..,masa tu pun aku punye team tak ready lagi..Lagi satu tempat aku menang ialah di Amory..Tempat yang ketiga pun aku menang gak..Kat amory juga..Bertarung selama 20 minit di tempat tersebut..Jadi kesimpulannya..,aku menang..


Pasukan yang bertarung ialah diantara


Ask_Core Unit Vs Kill Me Squad


Pasukan yang menang


Pasukan masing-masing terdiri daripada 3 orang..
Ask_Core Unit VS Kill Me Squad
Ask_Core Unit Vs Kill _Me
Nabil_Hardy Vs Pembunuh
Boje Vs Mr Toyol
Pian jr (Peganti Mr Toyol)

Main dengan penuh semangat...segala kelengkapan dipenuhi..Team aku pakai senjata berikut:

Mp7(Miniature SubMachine Gun)

AUG_A2(Assault Rifle)

TQ team mate..

Dan TQ gak buat team Kill Me kerana sudi fight dengan kitaorang

Related Posts with Thumbnails